Annonce
Horsens

Annas studentertid er i fare: Det er frustrerende ikke at vide, hvad der skal ske

Den virtuelle undervisning fungerer fint for Anna Lindved, der dog savner den daglige kontakt til sine klassekammerater og lærere. Foto: Morten Pape
18-årige Anna Lindved har udsigt til at blive student fra Horsens Gymnasium & HF denne sommer, men coronakrisen har gjort hende bekymret for, om hun må undvære den traditionelle studentertid.

Horsens: Sommertid er studentertid. Tiden, da man får sin hue på, drager på studenterkørsel og nyder belønningen oven på tre år med lektier, afleveringer og prøver.

Anna Lindved har betragtet det på nærmeste hold, og hun har glædet sig til, det blev hendes egen tur. Denne sommer.

Netop her ligger hendes største bekymring for de kommende måneders påvirkning efter coronakrisen.

Nu ved ingen, hvad der er i vente.

Annonce

Det sværeste er uvisheden. Det er frustrerende ikke at vide, hvad der skal ske. Måske kommer vi i skole efter påske, måske senere, måske slet ikke.

Anna Lindved

Den rette måde at slutte på

Anna Lindved, der går i 3.x på Horsens Gymnasium & HF på Studentervænget, skrev i ugerne op til den nationale nedlukning sin SRP-opgave. Et tidskrævende stykke hjemmearbejde, der ikke skænkede hende meget fritid til at se sine klassekammerater.

- Så det er efterhånden lang tid siden, jeg har set mine klassekammerater. Jeg er rigtig glad for min klasse, og jeg nyder hverdagen på skolen, både i forhold til lærere og elever, så det savner jeg meget, siger den 18-årige 3.g-elev, der har bioteknologi og matematik på a-niveau.

Hun har de seneste uger modtaget al undervisning hjemme foran computeren, og det er også her, hun er gået op til terminsprøver. En forandring, der rent undervisningsmæssigt er gået gnidningsfrit.

- Fagligt fungerer det rigtig godt med virtuel undervisning. Det er ikke det samme som at være i klassen, men vi får meget ud af undervisningen, hvad enten vi løser opgaver, snakker med hinanden i grupper, eller hele klassen er på, siger Anna Lindved.

Kun praktiske fag som bioteknologi, hvor klassen er vant til at være i laboratorium hver anden uge, kan ikke gennemføres på normal vis.

Men derudover vurderer Anna Lindved, at hun får den undervisning, hun har behov for, for at kunne forberede sig til de afsluttende prøver - som hun i øjeblikket ikke ved, om hun skal op til.

- Men det påvirker mig ikke så meget. Jeg går stadig i den tro og forventning, at jeg skal op til eksamen, og det håber jeg også, vi skal, for det er den rette måde at slutte af på, siger hun.

Det sværeste er uvidenheden

Selvom Anna Linved trives med den virtuelle undervisning, er hun ikke begejstret for sin nuværende hverdag.

- Vi ved ikke, om vi når at være sammen som klasse igen, og det er synd, hvis det skal slutte på den måde, siger hun, der ikke føler, at samtalerne i cyberspace kan erstatte den kontakt, hun er vant til at have med sine klassekammerater.

- Det er både i forhold til samarbejdet i timerne, men også de generelle snakke, man har i løbet af dagen om, hvad man har lavet i weekenden og andre hverdagsting, siger hun, der desuden ærgrer sig over at må undvære hyggeaftener og gymnasiefester.

Allerværst ville det dog være, hvis coronakrisen fortsætter ind i studentertiden.

- Det er det, vi har set frem imod. At det er sommer, alle er glade, traditionen. Nu er det vores tur til at blive studenter. Det ville være rigtig ærgerligt, hvis vi ikke får oplevelsen på den traditionelle måde, siger Anna Lindved, der foreløbig må væbne sig med tålmodighed.

Og det er ikke nemt.

- Det sværeste er uvisheden. Det er frustrerende ikke at vide, hvad der skal ske. Måske kommer vi i skole efter påske, måske senere, måske slet ikke, siger Anna Lindved.

Foreløbig har statsminister Mette Frederiksen tændt et lille håb ved at varsle en gradvis genåbning af Danmark efter påske, hvis ellers danskerne fortsætter med at følge myndighedernes påbud. En genåbning, hvis betydning for gymnasierne endnu er uvis.

Anna Lindved går i 3.x og har bioteknologi og matematik på a-niveau. Foto: Morten Pape
Det er endnu uvist, om Anna Lindved skal op til eksamener i slutningen af skoleåret, men hun forbereder sig, som om hun skulle. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce