Annonce
Horsens

Anna kæmper for kræfterne: Nu er 93-årig et skridt nærmere butiksåbning

Anna Larsen vil gerne være butiksindehaver som 100-årig, hvis ellers helbredet spiller med. I dag er hun 93 år og ved at genvinde kræfterne efter et længere sygdomsforløb, der betyder, at butikken er midlertidig lukket. Arkivfoto: Morten Pape
Anna Larsen Antik har været lukket siden januar, fordi indehaveren - 93-årige Anna Larsen - blev ramt af sygdom. Hun er nu i bedring og håber, at hun snart kan genåbne forretningen i Kippervig.

Horsens: Står det til Anna Larsen selv, varer det ikke længe, inden hun genåbner sin butik, Anna Larsen Antik.

Butikken har været lukket siden sidst i januar, da den 93-årige butiksindehaver blev ramt af sygdom, omtrent samme tid som butikken flyttede fra Nørregade til Kippervig. Efter planen skulle hun åbne i de nye lokaler 1. februar, men dørene blev aldrig åbnet. Mellem nips i vinduet står et skilt med teksten: ”Midlertidig lukket på grund af sygdom”.

- Min mor håber nu, at hun kan genåbne 1. april, fortæller hendes søn Erling Larsen.

Han fortæller, at hun er ved at genvinde sine kræfter, men at de kommende uger må vise, hvor langt hun kommer.

- Jeg ved ikke hvornår, og om hun får styrken til at komme tilbage til butikken. Men hun har modet til det, og hun har slet ikke tænkt den tanke at sige lejemålet op, siger han.

Annonce

Har besøgt butikken

Det var en infektion, der i vinter slog benene væk under Anna Larsen. Hun var i første omgang indlagt nogle uger på sygehus og derefter en måned på plejecenter i såkaldt aflastning, inden hun var klar til eget hjem.

- Hun er nu kommet hjem, men hun får plejebesøg fire gange om dagen. Hun er begyndt at tage på igen og få energi tilbage. Vi har været ret nervøse for hende, men som ofte før har hun overrasket os positivt, siger Erling Larsen.

Han har i løbet af de seneste uger haft sin mor med et smut i butikken i Kippervig et par gange, og selvom hun har mærket mangel på kræfter, brænder hun for at komme i gang.

- Hun planlægger, hvor ting skal stå, hvad der skal gøres med belysningen og så videre, fortæller han.

Kunder vil hjælpe

Den 73-årige søn glæder sig over sin mors livsmod, og han er selv parat til at give en hånd med, så hun kan udleve drømmen om at fortsætte som butiksindehaver.

- Og hun er ovenikøbet blevet kontaktet af to kunder, der er parat til at hjælpe hende frivilligt.

- Hun var først lidt tøvende ved tanken. Hun vil jo gerne klare alt selv. Men jeg har snakket med hende om, at det jo ikke er en skam at få hjælp til det fysiske, som hun selv kan have svært ved. Hvis det er dét, der kan gøre forskellen fra drøm til virkelighed, så synes jeg da, hun skal overveje at tage imod tilbuddet, siger Erling Larsen.

- Det er tankevækkende og virkelig dejligt at høre, at nogen kommer med så flot et tilbud, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Rotteplaget værtshus åbner igen

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce