Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl er mest for børn

Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl er en velkommen rejse tilbage til Sinnoh-regionen. Der er tale om remakes af 2006-spillene Diamond og Pearl til Nintendo DS, men grafik og spilmekanismer har fået små, men klædelige opgraderinger, der får spillene til at føles som 2021. Pr-foto
Mens vi venter på Pokémon Legends: Arceus, er der landet endnu et remake på Nintendo Switch, nemlig Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl – og det er en effektiv kur mod de værste pokémon-abstinenser og især velegnet til børn

Nu kan pokémon-fans i alle aldre rejse til – eller tilbage til – Sinnoh-regionen. Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl er nemlig et remake af Pokémon Diamond/Pearl til Nintendo DS fra 2006. Derfor er det også pokémon fra fjerde generation, der skal fanges, trænes og kæmpes med, og spillets mekanismer er – stort set – som de var i 2006.

Er det så en dårlig ting? Nej, for det er et virkelig gennemprøvet spilkoncept, der fungerer. Er det et skridt tilbage i forhold til Pokémon Sword/Shield fra 2019? Både og. Du kan ikke selv vælge hvilke pokémon, du vil fange i open world som i Sword/Shield, men spilmekanismer, lyd og grafik har fået et stort løft i forhold til 2006-udgaven.

Er det for børn?

Den mest iøjnefaldende opdatering af Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl er grafikken. Og den vil nok dele vandene. Når man bevæger sig imellem byerne, er grafikken meget pussenusset og sød. Mere end i noget andet Pokémon-spil, jeg har spillet. Karaktererne ligner en krydsning mellem en Funko Pop!-figur og Michelin-manden, og farvepaletten ligner, at det er den samme som på Disney Channel.

Når der så er kampe, får du din og modstander-karakterne i ”fuld størrelse”, med en mere traditionel grafik – og det ser faktisk rigtig fedt ud. Hvorfor man har valgt den anden grafik til hovedparten af spillet, skal jeg ikke kunne sige, men det får Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl til at ligne et børnespil. Og det er da også et oplagt spil for børn, der godt kan lide pokémon – men det fungerer altså også for større børn eller voksne, der gerne vil (gen)spille pokémon-spillene fra 2006.

Grafikken er meget børnevenlig og pussenusset, når man bevæger sig rundt mellem kampe - men når der så skal kæmpes med pokémon, bliver karakterer "strukket", så de virker mere voksne. Pr-foto

Pokémon Diamond/Pearl havde et af de bedre soundtracks, da det udkom, og det er der heldigvis ikke lavet om på. Tværtimod, har lydsiden i Brilliant Diamond/Shining Pearl aldrig været bedre, og det er en fornøjelse at lytte til.

Jeg har testet spillet her på den nye Nintendo Switch OLED, og det ser virkelig flot ud med alle farverne, og man mærker også de forbedrede højtalere.

Annonce

Klassisk på godt og ondt

Spilmekanismerne er der skruet en smule på, mest til det bedre. Du kan komme hurtigere rundt, har større frihed til at udvikle dine pokémon, og så er Grand Underground introduceret som et Pokémon Sword/Shield-agtigt område, hvor du kan løbe rundt og møde vilde pokémon og fange dem. Derved har jeg også afsløret, at man ikke møder vilde pokémon, når man løber rundt imellem byerne og samler emblemer – kun i højt græs, og det er derfor ikke muligt at vælge, hvilke pokémon man vil prøve at fange.

Efter at Pokémon Sword/Shield introducerede vilde pokémon, der bevæger sig uden for områder med højt græs, kan det føles som et skridt tilbage, at man i Brilliant Diamond/Shining Pearl kun møder dem i højt græs. Undtagelsen er dog Grand Underground, hvor man kan møde vilde pokémon og selv vælge, hvilke man vil forsøge at fange. Pr-foto

Kernen i spillet er ellers det samme som i alle de andre pokémon-spil: Du skal samle emblemer fra de forskellige centre i Sinnoh-regionen, mens du fanger og træner pokémon. Undervejs er der masser af kampe, sidemissioner og hemmeligheder. Dine pokémon får her delte erfaringspoint, XP, hvilket har været omdiskuteret. Det gør det nemlig noget lettere at gøre dine pokémon bedre, og Brilliant Diamond/Shining Pearl lider altså stadig under, at du med lidt snilde kan sammensætte så stærkt et hold, at der reelt ikke er nogen modstand. Det er ikke noget, der vil genere de yngste spillere eller førstegangsspillere, men ældre og mere erfarne spillere vil have for let ved at vinde.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Alt i alt er Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl et flot og veludført remake, der dog glemmer at forholde sig til den feedback, der er kommet fra tidligere titler. Resultatet er et ikke-nyskabende spil, der er for let for voksne, men takket være den sukkersøde grafik er en glimrende introduktion til Pokémon-spillene for yngre spillere.

Annonce
Digitalt

Vinyl anno 2022: Sådan kan du gøre din gamle pladespiller trådløs

Annonce
Digitalt

Test: Elegante højtalere til kontoret får maksimal lyd ud af minimal plads

Annonce
Digitalt

Test: Moto G pakker et lækkert display og imponerende kamera til en konkurrencedygtig pris

Annonce
Horsens

Hver 10. medarbejder i ældreplejen er syg: Kommunen sætter andre opgaver på pause for at sikre pleje

Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Kultur

Biograf-ejere gav aldrig op, men holder stadig filmfanen højt efter et kvart århundrede

AC Horsens

AC Horsens må undvære fire mand til testkampen mod Randers FC: Angriber træner med i HB Køge

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Hedensted For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Seneste plus

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Odder

Cyklister kan godt begynde at glæde sig: Snart kommer der nye cykelstier

Horsens For abonnenter

Slut med byrådspolitik: Nu skal Anne Lene Løvbjerg tale seniorernes sag over for byrådets politikere

Brædstrup

Vandværk lukker: Rensning af kulsyre i vandet vil blive for dyrt

Annonce