Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Call of Duty Vanguard er klassisk Call of Duty - på godt og ondt

Call of Duty Vanguar
Vanguard er det seneste spil i Call of Duty-serien. Der er tale om gedigen fanservice i form af campaign, multiplayer og zombier – men uden de store chancer eller meget nyudvikling. Den smule nyt, der er, fungerer til gengæld godt

Det er den tid på året, hvor de faste fodbold-spil, bil-spil og skyde-spil kommer ud. Altså dem, der er udgivet et utal af i forvejen under samme navn – som FIFA, Forza og så videre. Og i den kategori er også det populære skydespil Call of Duty.

Call of Duty-serien har 18 år på bagen og flere titler, end jeg har tal på, og nogle er bedre end andre. Call of Duty-serien er blevet mere og mere populær gennem årene, mens kulissen er skiftet mellem anden verdenskrig, den kolde krig, nutidige konflikter og fremtidige, tænkte, konflikter – og tilbage igen. Undervejs er formularen blevet mere og mere finpudset, men også standardiseret i en grad, hvor man efterhånden har en god ide om, hvad man kan forvente af et nyt Call of Duty-spil.

Er man fan af Call of Duty – og måske især de af spillene, der foregår under anden verdenskrig – så vil Vanguard være et sikkert hit. Det er nemlig et klassisk Call of Duty-spil, der følger en gennemprøvet men også velfungerende formular, uden de store overraskelser.

Annonce

Single, sammen og zombier

Call of Duty Vanguard har selvfølgelig en singleplayer campaign, hvor man følger et fiktivt hold af elitesoldater, der kæmper for at afslutte anden verdenskrig på en særlig mission i Berlin. Campaign er en cirka 10 timer lang oplevelse, der består af lineære men varierede missioner, flotte og intense filmsekvenser og masser af action.

Grafisk er Vanguard fra øverste skuffe, og det samme gælder musik og lydeffekter. Stemmeskuespillet fungerer også rigtig godt i missionerne i campaign og i de animerede sekvenser undervejs. I en tid, hvor der er en tendens til, at spil skal være open world, er det næsten helt forfriskende med de meget lineære missioner i Vanguard. Og de fungerer fint. Som en slags træningsbane før multiplayer – eller zombie-mode – er det bare med at slå hjernen fra og løse missionerne.

Når campaign er gennemført, er det naturligt at skifte til multiplayer eller zombie-mode. Multiplayer indeholder alle de måder at spille på, som man har vænnet sig til at kunne forvente, når der kommer et nyt Call of Duty-spil. Der er alle mod alle, Team Deathmatch, Domination, Search and Destroy og så videre. Der er også et par nye måder at spille på. Champion Hill er en slags hybrid mellem Battle Royal, som kendt fra Fortnite og lignende spil, og Team Deathmatch, mens Patrol er en nyfortolkning a Hardpoint. Patrol fungerer rigtig godt ved, at området, man skal bevogte, er mobilt, og det gør det langt sværere at forudsige kampenes forløb og pakke sig ned ét sted og forsvare.

I Vanguard er det som noget nyt også muligt at smadre vægge, biler og deslige, så de enkelte baner forandrer sig fra spil til spil. Det giver en større variation, mere realisme og også en mere taktisk oplevelse, hvor det er sværere at udse sig et godt sted og gemme sig – når de vægge, man gemmer sig bag, kan blive skudt i smadder eller sprængt i luften.

Der er zombier i Call of Duty Vanguard, men det er meget begrænset, hvor meget kød der er på. Multiplayer er til gengæld en velsmurt maskine, der har fået en række små, men tiltrængte forbedringer. Pr-foto

Endelig er der zombie-mode, der efterhånden også er blevet en fast del af Call of Duty-pakken. Denne gang er den dog meget kompakt med færre typer modstandere, baner og måder at spille på. Der er mere på vej, lover udviklerne – og heldigvis er der meget andet at gå i gang med indtil da.

Less is more

Det kan lyde negativt ladet, at der er begrænset med nytænkning i Call of Duty Vanguard – men sådan er det ikke ment. For meget lig FIFA, Forza og andre serier af spil, der udkommer årligt eller tæt på, er der sjældent behov for at revolutionere – og blot brug for at finpudse. Sådan er Vanguard. Og nogle af de ændringer, der virker små til at begynde med, viser sig at have større betydning, når man har spillet i længere tid.

Det gælder for eksempel dét med, at man kan skyde igennem vægge og på den måde ændre banernes udformning med velvalgte eksplosioner og skud. Denne lille ændring har stor betydning for måden, kampene spilles på online, og det er som bekendt dér, at Call of Duty-titlerne får deres lange levetid.

Vanguard har også indført Combat Pacing, der ved første øjekast bare ligner et marketing-stunt, men ved nærmere bekendtskab viser sig at give god mening. Med Combat Pacing vælger man mellem tre grader af intensitet: Tactical, Assault eller Blitz, og ud det valg skalerer spillet automatisk hvor mange spillere, der må være med i kampene. Vælger man fx Tactical vil det altid være seks-mod-seks, mens Blitz fylder kortene godt op, så der er konstant action og Assault ligger imellem de to.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Så selvom Vanguard ved første øjekast ligner Call of Duty 2 anno 2021, betyder det ikke, at der ikke er sket en masse i motorrummet siden da. Det lægger grafikken dog heller ikke skjul på, for Vanguard er et utroligt flot og detaljeret spil. Jeg har spille Vanguard på Xbox Series X på en OLED-skærm fra LG, og det ser blændende godt ud i 4K med stabile 60 fps. Lydsiden fortjener også ros, for det er både effekter, musik og stemmeskuespil, der imponerer.

Samlet set vil Call of Duty Vanguard være en sikker vinder blandt fans af serien – også selvom nytænkningen har været ud fra devisen ”less is more”.

Annonce
Digitalt

Test: Lad ikke størrelsen snyde dig; kompakt kamera gemmer på imponerende funktioner

Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Call of Duty Vanguard er klassisk Call of Duty - på godt og ondt

Annonce
Digitalt

Test: Få rummelig Dolby Atmos lyder for under 2000 kroner med Creative Stage 360

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Seneste plus

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce