Annonce
Horsens

Anklage: Kirken fråser - nej, bestemt ikke, siger provst

Provst Annette Bennedsgaard stiller sig uforstående over for kritikken, der er lydt fra menighedsrådsformand i Vor Frelsers Sogn. Arkivfoto

Provst Annette Bennedsgaard forstår ikke menighedsrådsformand i Vor Frelsers sogns kritik af provstiets brug af kirkeskattepenge til en kommende inspirationsdag. Hun peger på høj faglighed og behovet for at menighedsrådene lærer hinanden at kende

Annonce

Horsens: Horsens Provsti beskyldes i et læserbrev af menighedsrådsformanden i Vor Frelser Sogn, Bent Riis for at fråse med folkekirkens penge.

Han kritiserer Horsens Provstis kommende inspirationsdag på Pejsegaarden i Brædstrup. En dag der løber op i 700 kr. pr. deltager for morgenmad, frokost og to retters-middag til sidst. Invitationen er sendt til 216 medlemmer af menighedsrådene i provstiet samt præsterne.

Det betragter Bent Riis som frås med kirkeskattepengene.

- Helt for egen regning vil jeg desuden tilføje et spørgsmål til alle menighedsrådsmedlemmer og præster i Horsens Provsti: Er I med for sagens skyld, eller er I med for madens skyld, spørger Bent Riis bl.a. i læserbrevet.

Men det er en kritik, som provst Annette Bennedsgaard slet ikke kan genkende.

- I læserbrevet lyder det, som om at der ikke er noget fagligt på dagen, men hele dagen er der oplæg fra forskellige præster eller gæster udefra. Det handler blandt andet om kirker på landet eller i byen, diakoni eller gudstjenester, siger hun.

Annonce

Markering af de nye menighedsråd

I menighedsrådet i Vor Frelser Sogn har alle medlemmerne sammen med formanden Bent Riis sendt en skriftlig klage over arrangementet til provstiet. Her foreslår de, at den to-retters middag til sidst bliver fjernet. Annette Bennedsgaard har modtaget klagen, men det kommer ikke på tale at fjerne middagen.

- Vi har lige haft menighedsrådsvalg, så der er rigtig mange nye medlemmer. Derfor handler det også om, at vi skal hilse på hinanden og lære hinanden at kende. Det synes vi i provstiet fungerer bedst, hvis vi får lov til at spise sammen bagefter, siger hun.

Inden valget faldt på Pejsegaarden og det program, som menighedsrådene har fået tilsendt, undersøgte provstiet priserne først.

- Vi fråser bestemt ikke med pengene. Vi modtog fire tilbud fra forskellige steder i området. Valget faldt på Pejsegaarden, der var billigst, siger hun.

Provstiet har ikke modtaget klager fra andre menighedsråd.

- Jeg har ikke oplevet andet end, at de øvrige menighedsråd stiller sig uforstående over for kritikken. Det er helt normalt at holde et større arrangement for de nye menighedsråd. De gør et kæmpe stykke frivilligt arbejde for vores kirker, siger Annette Bennedsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce