Annonce
Horsens

Anklage: Kirken fråser - nej, bestemt ikke, siger provst

Provst Annette Bennedsgaard stiller sig uforstående over for kritikken, der er lydt fra menighedsrådsformand i Vor Frelsers Sogn. Arkivfoto

Provst Annette Bennedsgaard forstår ikke menighedsrådsformand i Vor Frelsers sogns kritik af provstiets brug af kirkeskattepenge til en kommende inspirationsdag. Hun peger på høj faglighed og behovet for at menighedsrådene lærer hinanden at kende

Horsens: Horsens Provsti beskyldes i et læserbrev af menighedsrådsformanden i Vor Frelser Sogn, Bent Riis for at fråse med folkekirkens penge.

Han kritiserer Horsens Provstis kommende inspirationsdag på Pejsegaarden i Brædstrup. En dag der løber op i 700 kr. pr. deltager for morgenmad, frokost og to retters-middag til sidst. Invitationen er sendt til 216 medlemmer af menighedsrådene i provstiet samt præsterne.

Det betragter Bent Riis som frås med kirkeskattepengene.

- Helt for egen regning vil jeg desuden tilføje et spørgsmål til alle menighedsrådsmedlemmer og præster i Horsens Provsti: Er I med for sagens skyld, eller er I med for madens skyld, spørger Bent Riis bl.a. i læserbrevet.

Men det er en kritik, som provst Annette Bennedsgaard slet ikke kan genkende.

- I læserbrevet lyder det, som om at der ikke er noget fagligt på dagen, men hele dagen er der oplæg fra forskellige præster eller gæster udefra. Det handler blandt andet om kirker på landet eller i byen, diakoni eller gudstjenester, siger hun.

Annonce

Markering af de nye menighedsråd

I menighedsrådet i Vor Frelser Sogn har alle medlemmerne sammen med formanden Bent Riis sendt en skriftlig klage over arrangementet til provstiet. Her foreslår de, at den to-retters middag til sidst bliver fjernet. Annette Bennedsgaard har modtaget klagen, men det kommer ikke på tale at fjerne middagen.

- Vi har lige haft menighedsrådsvalg, så der er rigtig mange nye medlemmer. Derfor handler det også om, at vi skal hilse på hinanden og lære hinanden at kende. Det synes vi i provstiet fungerer bedst, hvis vi får lov til at spise sammen bagefter, siger hun.

Inden valget faldt på Pejsegaarden og det program, som menighedsrådene har fået tilsendt, undersøgte provstiet priserne først.

- Vi fråser bestemt ikke med pengene. Vi modtog fire tilbud fra forskellige steder i området. Valget faldt på Pejsegaarden, der var billigst, siger hun.

Provstiet har ikke modtaget klager fra andre menighedsråd.

- Jeg har ikke oplevet andet end, at de øvrige menighedsråd stiller sig uforstående over for kritikken. Det er helt normalt at holde et større arrangement for de nye menighedsråd. De gør et kæmpe stykke frivilligt arbejde for vores kirker, siger Annette Bennedsgaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Horsens

- Far, far, julemanden er her...

Annonce