Annonce
Horsens

Anklage: Kirken fråser - nej, bestemt ikke, siger provst

Provst Annette Bennedsgaard stiller sig uforstående over for kritikken, der er lydt fra menighedsrådsformand i Vor Frelsers Sogn. Arkivfoto

Provst Annette Bennedsgaard forstår ikke menighedsrådsformand i Vor Frelsers sogns kritik af provstiets brug af kirkeskattepenge til en kommende inspirationsdag. Hun peger på høj faglighed og behovet for at menighedsrådene lærer hinanden at kende

Horsens: Horsens Provsti beskyldes i et læserbrev af menighedsrådsformanden i Vor Frelser Sogn, Bent Riis for at fråse med folkekirkens penge.

Han kritiserer Horsens Provstis kommende inspirationsdag på Pejsegaarden i Brædstrup. En dag der løber op i 700 kr. pr. deltager for morgenmad, frokost og to retters-middag til sidst. Invitationen er sendt til 216 medlemmer af menighedsrådene i provstiet samt præsterne.

Det betragter Bent Riis som frås med kirkeskattepengene.

- Helt for egen regning vil jeg desuden tilføje et spørgsmål til alle menighedsrådsmedlemmer og præster i Horsens Provsti: Er I med for sagens skyld, eller er I med for madens skyld, spørger Bent Riis bl.a. i læserbrevet.

Men det er en kritik, som provst Annette Bennedsgaard slet ikke kan genkende.

- I læserbrevet lyder det, som om at der ikke er noget fagligt på dagen, men hele dagen er der oplæg fra forskellige præster eller gæster udefra. Det handler blandt andet om kirker på landet eller i byen, diakoni eller gudstjenester, siger hun.

Markering af de nye menighedsråd

I menighedsrådet i Vor Frelser Sogn har alle medlemmerne sammen med formanden Bent Riis sendt en skriftlig klage over arrangementet til provstiet. Her foreslår de, at den to-retters middag til sidst bliver fjernet. Annette Bennedsgaard har modtaget klagen, men det kommer ikke på tale at fjerne middagen.

- Vi har lige haft menighedsrådsvalg, så der er rigtig mange nye medlemmer. Derfor handler det også om, at vi skal hilse på hinanden og lære hinanden at kende. Det synes vi i provstiet fungerer bedst, hvis vi får lov til at spise sammen bagefter, siger hun.

Inden valget faldt på Pejsegaarden og det program, som menighedsrådene har fået tilsendt, undersøgte provstiet priserne først.

- Vi fråser bestemt ikke med pengene. Vi modtog fire tilbud fra forskellige steder i området. Valget faldt på Pejsegaarden, der var billigst, siger hun.

Provstiet har ikke modtaget klager fra andre menighedsråd.

- Jeg har ikke oplevet andet end, at de øvrige menighedsråd stiller sig uforstående over for kritikken. Det er helt normalt at holde et større arrangement for de nye menighedsråd. De gør et kæmpe stykke frivilligt arbejde for vores kirker, siger Annette Bennedsgaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce