Annonce
Horsens

Anker: Jeg føler mig ikke nær så ensom længere

Når man ved, at alle er interesseret i at lære nye at kende, er det meget nemmere at være sammen med nye mennesker, er Anker Meldgaard-Andersens oplevelse. Privatfoto
Corona føjede virtuelle fællesskaber til Husrums tilbud til ensomme unge. Tidligere mødtes de udelukkende i Sund By, men de virtuelle møder fungerer så godt, at de er kommet for at blive. Lige nu er de det eneste mødested.
Annonce

Horsens: Efter sommerferien blev 20-årige Anker en del af netværket Husrum, som er målrettet unge, der føler sig ensomme. Det har givet ham et kæmpe løft.

- Jeg føler mig ikke nær så ensom som før, fortæller Anker Meldgaard-Andersen, der under normale omstændigheder både deltager i fysiske møder og virtuelle møder i netværket.

Begge dele fungerer godt for ham.

Før han blev en del af netværket, var møderne udelukkende baseret på fysiske møder. De er lige nu lukket ned på grund af de skærpede corona-restriktionerne, men allerede i forårets første bølge af corona blev der sat virtuelle møder på programmet. Sådan er det fortsat.

Annonce

Mere trygt for nogle deltagere

- For nogle er der også en tryghed ved at mødes med andre, når man sidder derhjemme, så det har sine fordele, ligesom det kan være et skridt til at deltage i fysiske møder, siger Anne Hjortkjær.

Hun er frivilligkoordinator i Husrum, som indtil 15. december hed Move og kun dækkede Horsens.

Nu har Move slået sig sammen med Husrum Aarhus og dækker begge byer. Men på den virtuelle platform var samarbejdet mellem Aarhus og Horsens godt i gang inden den egentlige sammenlægning.


Det skaber lidt mere nærhed at mødes i Sund By, men jeg synes, møderne på Zoom fungerer bedre, end jeg havde forventet.

Anker Meldgaard-Andersen


Anker er glad for begge dele.

- Der er en, der er god til at styre møderne på Zoom. En gang skulle vi for eksempel svare på spørgsmål om julen. Hvilken film er ens yndlingsfilm, hvad skaber god julestemning og det modsatte. Det fungerede rigtig godt. Det er rart, at man kan se alle, og det er tydeligt at se, hvem der snakker.

Annonce

Lidt mere nærhed at mødes fysisk

De fysiske møder, som er sat på pause, har også fordele.

- Det skaber lidt mere nærhed at mødes i Sund By, men jeg synes, møderne på Zoom fungerer bedre, end jeg havde forventet. Og uden dem havde vi jo aldrig mødt dem, der er med fra Aarhus. En aften aftalte vi at spise mad sammen - hver for sig. Det virkede mærkeligt, inden vi gjorde det, men det fungerede faktisk godt, fortæller Anker Meldgaard-Andersen.

Annonce

Her har alle lyst til at møde nye

Anker er nem at snakke med, men alligevel har ensomhed fyldt meget hos ham, og han har haft en tendens til at være meget alene.

- Det er nemmere at være sammen i det her forum, hvor man ved, at alle kommer, fordi de har lyst til at lære nye at kende. Det er meget sværere i en klasse, hvor der i løbet af få dage bliver dannet lukkede grupper. Hvordan kommer man så ind i en af dem uden at være uhøflig?

Det problem har han ikke haft i Husrum og det tidligere Move.

- Jeg er med så tit, jeg kan - både i Sund By og på Zoom - og jeg håber, at møderne på Zoom er kommet for at blive, siger Anker, som har bygget videre på sine nye venskaber, så han også mødes privat med nogle.

Anne Hjortkjær, som koordinerer det frivillige arbejde i Horsens, ser også i fremtiden de virtuelle møder som et godt supplement til de øvrige aktiviteter i Husrum, som har oplevet en stigende søgning det seneste års tid. Både på grund af bedre synlighed i Sund By, og fordi flere er opmærksomme på tilbuddet og henviser til det - ligesom coronaen kan have skubbet på behovet.

Husrum for unge

Husrum er et tilbud om fællesskaber, samtalegrupper og venskabsordninger til sårbare unge mellem 12 og 30 år.

Tilbuddet bygger på frivillige, som hver uge inviterer til et socialt arrangement, hvor man kan møde ligestillede unge og øve sig i at være social i et trygt fællesskab.

Mange deltagere kæmper med angst, social angst og depression, og derfor tilbyder Husrum Horsens også samtalegrupper. Der er også mulighed for at blive matchet med en frivillig voksen ”hjerteven”.

Move, som nu hedder Husrum, blev oprettet i 2015 og drives af foreningen Jysk Børneforsorg med støtte fra Horsens Kommune, Nine United Fonden og Tuborg Fondet.

Er det noget for dig, så ring eller send end sms på 40 54 22 78 til Marie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce