Annonce
Kultur

Anerkendt tysker har sat punktum for sommerens gavlmalerier

Tyske Mr. Woodlands baggrund er grafittimiljøet, og han suger stadig på inspiration derfra. Stilen er dog drejet mere tydeligt over i street art-genren, som han er blevet et internationalt anerkendt navn indenfor. Foto: Frederikke Brandt
Åboulevarden har fået sig en "blomsterpige" i nummer 86. Flere gavle i Horsens midtby skal forskønnes med store malerier næste år, lyder det fra kommunen.

Horsens: Der er blevet sat et punktum på Åboulevarden i Horsens. Ikke sådan en lille uanseelig prik, men et overordentlig fyldigt "punktum" - i form af det sidste af to gavlmalerier, der i løbet af sommeren er skudt op i midtbyen.

Maleriet, der sidder på gavlen i nummer 86, er lavet af den anerkendte tyske street art-kunstner Mr. Woodland, som blev hyret ind i et samarbejde mellem det aarhusianske Galleri Grisk, Horsens Kunstmuseum og Horsens Kommune.

Mr. Woodland skulle ifølge Horsens Kommune egentlig have svinget penslerne allerede i sommerferien, men han kom til skade i forbindelse med et andet projekt og måtte derfor udskyde arbejdet.

Nu er værket, der hedder "Harvest" imidlertid færdigt, og Mr. Woodland håber, at det sender et positivt budskab til de, der passerer det.

- Billedet er af en pige eller ung kvinde med blomster, tulipaner, og det viser, at selvom man ødelægger eller beskærer noget, er det ikke en dårlig ting. Det skaber plads for noget nyt og måske endda større og bedre, der kan gro frem. Nogle gange er det nødvendigt at lave "en beskæring" for at bane vej for noget nyt og bedre, lyder hans beskrivelse af "Harvest".

Mr. Woodland skulle egentlig have været i Horsens for at male i sommerferien, men han fik en skade under et andet projekt og måtte udskyde sit besøg på Åboulevarden. Nu har han været her. Og hvis man er i tvivl, kan man lægge vejen forbi nummer 86 for at se reultatet af hans arbejde med pensel og rulle. Foto: Frederikke Brandt

Flere gavle udsmykkes

Ud over den tyske kunstner har danske Kristian Vodder denne sommer foldet sig ud på en af midtbyens gavle, nærmere bestemt i Hestedamsgade 10, som han udsmykkede med et stort maleri af træer.

Dermed er det samlede antal street art-værker i Horsens oppe på 40, som er blevet lavet siden 2013.

Horsens Kommunens Mærk Byen-projekt stod i 2013 og 2015 bag 32 værker, sidste år kom yderligere seks til og i år altså yderligere to.

Anne-Mai Vig Mott, som er projektmedarbejder i Mærk Byen, fortæller, at selv om der nu er sat punktum for de kreative udfoldelser på gavlene for i år, så fortsætter udsmykningerne.

- Vi arbejder videre med gavlmalerierne næste år også. De er blevet taget så fint imod af byen. Antal, kunstnere og lokationer er stadig på tegnebrættet, forklarer hun.

Annonce
Horsens For abonnenter

Langt fra første gang: 35-årig sendte dickpics og truede piger til at sende nøgenbilleder, mens han var i behandlingsdom for tilsvarende kriminalitet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Horsens

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Få styr på de vigtigste lokale historier på fem minutter

Horsens

Dement beboer gik hjemmefra og blev fundet død: Alle procedurer er fulgt både før og efter, han forlod plejehjemmet

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

Drømmen om OL lever: Dramatisk kollision i kapsejlads var et stort antiklimaks for Horsens-sejler

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jan Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Horsens

Beboere skal genhuses efter brand i villa

Annonce