Annonce
Horsens

Andre steder bliver forældre bedt om at holde institutionsbørn hjemme: Her er meldingen fra Horsens

Smitten blandt pædagoger eksploderer på landsplan, men i Horsens bliver der ikke opfordret til at holde børnene hjemme. Arkivfoto
Der er voldsomt pres på personalet i daginstitutionerne, som må løbe ekstra hurtigt på grund af stor coronasmitte. I flere andre kommuner bliver forældrene bedt om at holde børnene hjemme, men så langt er det ikke kommet i Horsens.

Horsens: Forældrene til de cirka 4300 institutionsbørn i Horsens Kommune kan ånde lettet op. Selvom smitten blandt pædagoger eksploderer på landsplan, personalet er presset til det yderste, og vagtplanerne til tider kan være et næsten umuligt puslespil at løse, så går det - for nu. Og der er endnu ingen anbefalinger om, at forældrene skal holde børnene hjemme, fortæller dagtilbudschef i Horsens Kommune, Anne Bust.

- Vi får det til at hænge sammen inden for husene. Vi bruger de vikarer, vi kan få, og ellers er personalet meget fleksibelt, og det er en kæmpe hjælp, siger hun, men erkender også:

- Lederne er på hårdt arbejde med at finde løsninger, snakke med forældre og medarbejdere og hele tiden lave de små justeringer, der skal til for ikke at komme derhen, hvor vi mangler personale.

Annonce

Smitten bølger

Smittemønstret i kommunen er, at det bølger frem og tilbage. Den ene uge kan en leder melde ind, at der ingen smittede er, den næste er institutionen måske en af de hårdest ramte, lyder det fra dagtilbudschefen.

Vi ved godt, at forældrene også har vigtige job, og vi har stor respekt for at holde åbent så meget som muligt, men vi vil hellere lave et partnerskab med forældrene nu, end at komme dertil, hvor vi må sige, nu kan børnene slet ikke komme.

Anne Bust

- Der er hele tiden et, to, tre, fire, fem områder, der er presset, og ugen efter er der mere ro på. Jeg har lige haft opdatering med alle lederne, og vi følger det uge for uge.

For at enderne også de næste uger kan nå sammen, har institutionerne indledt et tæt samarbejde med bestyrelserne og fået carte blance til i perioder at opfordre til, at forældrene giver børnene lidt kortere dage, men - understreger Anne Bust - det er en forespørgsel, ikke et krav.

- Vi kan ikke høre alle forældre, men et tæt samarbejde med bestyrelserne sikrer, at vi hører den generelle forældrestemme, og vi opleverm at forældrene gerne vil vide, om der er pres på. Især de, der arbejder hjemme, kan lave kortere dage. Derfor kan vi finde på lokalt at skrive ud og opfordre tilm at kortere dage ville være en hjælp. Men de, der ikke kan, sørger vi for pasning til. Vi beder ingen om at holde børnene hjemme.

Annonce

Kun i nødstilfælde

Derudover garanterer Anne Bust, at opfordringen til at give børnene kortere dage kun bliver kun brugt, når der er allermest brug for det. Den afspejler en her og nu-situation og skal virke som en øjeblikkelig hjælp til det pressede personale. Ikke som en generel sikring mod smitte.

- Vi går ikke ud med sådan en anbefaling, med mindre der virkelig er brug for det, og vi siger ikke, at nu gælder det tre måneder. Det er rart at vide, at det ikke er hele tiden, men måske de næste to dage eller uge, siger hun og fortsætter:

- Vi ved godt, at forældrene også har vigtige job, og vi har stor respekt for at holde åbent så meget som muligt, men vi vil hellere lave et partnerskab med forældrene nu, end at komme dertil, hvor vi må sige, nu kan børnene slet ikke komme.

Ud over lokale opfordringer til at give børnene kortere dage gælder stadig almindelig sund fornuft i institutionerne. Masser af håndvask, adskillelse af grupperne og mundbind til forældrene, der i øvrigt skal aflevere uden for stuen og kun én ad gangen og ingen søskende.

Anne Bust kan af gode grunde ikke spå om, hvordan billedet ser ud i de kommende uger, men hun håber og tror på, at institutionerne også kommer igennem denne vinter, især med hjælp fra forældrene.

- Der er ingen tvivl om, at der er en vis træthed, der har været mange forandringer og justeringer, og vi er dybt taknemmelige for den gode kontakt med forældrene. Vi får tingene til at lykkes sammen, og vi er alle optaget af at holde åbent. Når vi kan hjælpe hinanden, så tror jeg på, at kan vi lykkes med det, siger hun.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Annonce