Annonce
Hedensted

Anders' kone er ramt af sclerose - nu rejser han penge til forskning på to hjul i Pyrenæerne

Anders Nielsen fra Øster Snede har meldt sig til velgørenheds-cykelløbet Cykelnerven, der samler penge ind til Scleroseforeningen. Løbet finder sted 13.-17. juni i Frankrig, og her cykler Anders Nielsen penge ind til forskning af sdclerose, som hans 38-årige hustru Lone Thyssen er ramt af på femte år. Foto: Michael Svenningsen

For fem år siden blev Anders Nielsens hustru Lone Thyssen ramt af sclerose. 13. juni tager han til Frankrig for at cykle penge ind forskning i sygdommen via velgørenheds-cykelløbet Cykelnerven.

Øster Snede: Anders Nielsen er godt i gang med at gøre sig klar til fem dage uden for landets grænser. 13. juni tager han til Frankrig i fem dage. Men det er ikke sol og strand, der venter ham dernede - derimod skal han tilbagelægge 355 km på cykelryg i og omkring Pyrenæerne.

Den i dag 36-årige Øster Snede-borger skal deltage i et velgørenheds-cykelløb kaldet Cykelnerven, der samler penge ind til forskning af sygdommen sclerose.

Anders Nielsen har meldt sig til turen, da hans hustru 38-årige Lone Thyssen er ramt af sygdommen, der indtil videre har tæret på kræfter og energien. I dag er hun ansat i flexjob hos Fri Bike Shop i Hedensted otte timer om ugen.

Fremtiden er på mange måder uvis, men for parret er det blevet et livsvilkår - et faktum, de har valgt at acceptere og leve med.

Anders Nielsen fortæller:

- Det er jo, som det er. Nu gælder det om at værdsætte, at sygdommen ikke har ramt Lone hårdere, i hvert fald ikke endnu. Om sygdommen udvikler sig, ved vi ikke, så det er en rar fornemmelse at kunne deltage i Cykelnerven og på den måde byde ind med hjælp til Lone og andre ramte.

Annonce

Det er jo, som det er. Nu gælder det om at værdsætte, at sygdommen ikke har ramt Lone hårdere, i hvert fald ikke endnu. Om sygdommen udvikler sig, ved vi ikke, så det er en rar fornemmelse at kunne deltage i Cykelnerven og på den måde byde ind med hjælp til Lone og andre ramte.

Anders Nielsen
Fremtiden er på mange måder uvis for Lone Thyssen, men for parret er det blevet et livsvilkår, som Anders Nielsen dog forsøger at gøre noget ved, når han inden længe sætter sig på cyklen for at køre en distance, han ikke før har prøvet kræfter med. Foto: Michael Svenningsen

Hele vinteren

Det er i år femte gang, Cykelnerven finder sted. Anders Nielsen blev opmærksom på arrangementet gennem Scleroseforeningens medlemsblad, tænkte lidt over udfordringen og valgte så at tilmelde sig.

- Jeg har før været på længere cykelture, blandt andet i 2015 med holdet "Team Best of Horsens". Her cyklede vi til Paris hen over syv dage, 1208 km, til fordel for et velgørenhedsprojekt, hvor overskuddet blev uddelt til projekter, der involverer børn og unge i Horsens Kommune, fortæller han.

Selv er han medlem af to cykelklubber i netop Horsens - et mountainbike-hold, MTB Horsens, og Cykelklubben Horsens, hvor der køres landevejscykling.

Til daglig er han ansat som klargøringsmedarbejder og førstemand hos Mercedes Benz-virksomheden Starmark i deres Vejle-afdeling. I forbindelse med den kommende tur har firmaet sponseret 15.000 kr., mens også 10.000 kr. er doneret fra Horsens Klargøringscenter.

- Som turdeltager skal jeg forsøge at finde sponsorer. Det er en god fornemmelse, at det er lykkedes, siger Anders Nielsen.

Han har trænet til turen det meste af vinteren med styrketræning og spinning og fra marts kombineret det med cykelture to gange om ugen.

- Jeg ser frem til at komme af sted. Jeg har aldrig prøvet at køre i så store bjerge. Så nu skal der prøves kræfter med teknikker, benmuskler - og styrkevilje, siger Anders Nielsen.

300 ryttere har tilmeldt sig årets Cykelnerven, heriblandt befinder sig 20 udenlandske cykelryttere. Alle deltagere skal blandt andet cykle hele den 17. Tour de France-etape.

Blandt de engagerede cykelnerveryttere befinder sig TV2s nyhedsværter Dennis Ritter samt Mikael Kamber, som også er ambassadør for Cykelnerven. Også tidligere OL-vinder Eskild Ebbesen er fast mand på holdet.

Arrangørerne forventer at samle i omegnen af fem millioner ind til forskningen i sclerose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce