Annonce
Sport

Anders Eggert: Mit mål at komme med til VM i Danmark

Anders Eggert brænder for at gøre come-back på landsholdet ved VM i Danmark i januar. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix.

Troldmanden på venstre fløj har ikke opgivet drømmen om at opleve VM på hjemmebane i 2019.

Skanderborg: - Mit mål er at komme med til VM i Danmark til januar.

Det siger dansk håndbolds troldmand på venstrefløjen, Anders Eggert.

Han vendte hjem efter 10 sæsoner i Flensburg/Handewitt og var med til at blive dansk mester med Skjern.

Han var topscorer i Bundesligaen i 2011 med 248 mål, og han er kendt som en af de mest sikre straffekastskytter i international håndbold.

Han deltog i VM i 2009, EM i 2010, sølvmedaljerne ved VM i Sverige i 2011, var med til at vinde EM-titlen i Norge i 2012, var med til OL i London i 2012 og var med til at vinde sølv ved VM i Spanien i 2013 og på hjemmebane ved EM i Herning i 2014.

Efter landstrænerskiftet fra Ulrik Wilbek til Gudmundur Gudmundsson var han med til VM i Qatar i 2015 og EM i Polen i 2016, hvor Danmark ikke fik medaljer. Han meldte selv fra til OL i Rio i 2016 og var ikke med til at vinde OL-guld.

Anders Eggert meldte sig under fanerne igen, da Nikolaj Jacobsen blev landstræner og var med i EM-kvalifikationskampen mod Ungan i maj 2017, da Danmark spillede 25-25. Han stod selv for udligningen. Siden har der ikke været bud efter Anders Eggert.

I sine 160 landskampe har han lavet 581 mål og er nummer ni på alletiders rangliste, Nikolaj Jacobsen er nummer otte med 584 mål.

Da han kom hjem til dansk håndbold, var han opsat på, at der nu var tid til at spille på landsholdet igen, men Nikolaj Jacobsen foretrak Magnus Landin og Casper U. Mortensen, mens Anders Eggert blev tredjevalg på venstre fløj.

Magnus Landin var en stor og stærk forsvarsspiller, der nu har skiftet til THW Kiel, og Casper U. Mortensen var topscorer i Bundesligaen for Hannover/Burgdorf, og han er nu kommet til Barcelona. Det er stadig Anders Eggerts to konkurrenter til pladsen som venstre fløj.

Han var topscorer i den danske liga i starten af sidste sæson, men var ude i lang tid med en skade. Da han kom tilbage, var han med til succes'en i Champions League og sejren over Veszprem, primært med sin sikkerhed på straffekast.

- Jeg har haft mine skader at slås med, men nu er det slut. Jeg føler mig helt frisk. Min rolle på landsholdet har været at bidrage med hurtige opløb, og det var afgørende, at jeg fik mit gamle speed tilbage. Nu føler jeg mig klar. Jeg føler, at jeg er god nok til landsholdet, og jeg føler, at jeg har noget at bidrage med. Jeg venter bare på at få chancen, siger Anders Eggert.

Søndergaard siger nej

Mens Anders Eggert er fyr og flamme for at komme med til VM i Danmark, er Thomas Mogensen for længst færdig med landsholdet, og Kasper Søndergaard har også spillet sin sidste landskamp.

- Jeg har ingen planer om at melde mig tilbage på landsholdet igen. Min kone Maria (der er fra Ejstrupholm), skal føde vort tredje barn om kort tid, så jeg får vist rigeligt derhjemme med tre børn, siger Kasper Søndergaard, der stadig er 100 procent aktiv i Skjern og ser frem til at spille Champions League og den danske liga.

Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce