Annonce
Hedensted

Anderledes jul i Tørring: Byen må undvære det store juletræ på torvet

Sådan plejer julebelysningen i Tørring at se ud, men det bliver ikke helt tilfældet i år. Arkivfoto: Angelina Owino
Julebelysningen i Tørring bliver i år ikke helt, som den plejer. På grund af torveomlægning vil der ikke være noget stort juletræ på torvet. Knaphed på store grantræer og hensyn til bæredygtighed betyder, at der også er usikkerhed om det store juletræ de kommende år.

Tørring: Bare rolig - Julemanden kommer til Tørring.

Sådan lyder det betryggende budskab fra formand for Tørring Handelsstandsforening Henrik Hornemann.

Når det er sagt, er stort set intet, som det plejer, med hensyn til julen i Tørring. Der bliver for andet år i træk, ingen fælles tænding af julebelysningen og ikke noget stort juletræ på torvet.

Annonce

Sidste år var det sædvanlige arrangement, som normalvis samler op mod 1000 mennesker, aflyst på grund af corona. Denne gang skyldes ændringerne den igangværende omlægning af torvet.

- Både juletræet og julebelysningen er påvirket af renoveringen. Der er ikke plads til det store juletræ, og nogle af de andre træer og lygtepæle, vi plejer at have kæder i, er her ikke mere. Vi hænger selvfølgelig den julebelysning op, vi kan. Derudover har vi opfordret de enkelte butikker til at gøre noget ekstra ud af julebelysningen i år, fortæller Henrik Hornemann.

Ikke bæredygtigt

Han tør ikke love, at det store juletræ kommer tilbage næste år, når torvet forventeligt er færdigrenoveret.

- Der er ikke afsat plads på det nye torv til juletræet og vi har faktisk også oplevet de senere år, at det er rigtig svært at skaffe så store træer. Samtidig er det heller ikke specielt bæredygtigt, så vi overvejer at plante et træ på det nye torv (ikke nødvendigvis et grantræ), som så kan vokse sig større og større år for år, og som vi kan pynte til jul og andre højtider, fortæller Henrik Hornemann.

Annonce

Julemand i dagslys

Han slår dog fast, at selvom juletræet og den øvrige julebelysning i år altså ikke tændes på samme tid, så har Handelstandsforeningen husket at invitere julemanden.

Arrangementet er bare flyttet fra en fredag aften sidst i november, hvor det normalt løber af stabelen, til den første søndag i december.

Mere præcist har Julemanden meldt sin ankomst søndag 5. december kl. 13. Han vil ankomme i brandbil præcis som han plejer, og der vil også være godteposer til børnene. Derudover vil der komme et par ponyer, man kan få sig en ridetur på.

Arrangementet vil ikke foregå på torvet, men på arealet foran administrationshuset ved Østergade/Jernbanegade.

- Nu, hvor vi ikke har noget lys, der skal tændes, har vi kunnet inviteret ham til at komme lidt tidligere på dagen, så det ikke bliver så sent for især de mindste børn, forklarer Henrik Hornemann.

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nye restriktioner på vej efter pressemødet: Se her, hvordan de påvirker din hverdag og dine juleforberedelser

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Sport

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv

Nyt byggefirma har holdt rejsegilde på Torvet: Seks lejeboliger skal stå klar i løbet af foråret

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Åbne vidder og store drømme: Se listen over de fem dyreste landejendomme i kommunen

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Annonce