Annonce
Horsens

Anden fase af socialt køkken: Nu er murstenene banket ned

Jan Kurt Nielsen til venstre og Aage Frandsen i færd med at bryde muren ned. Foto: Jens Amtoft
Murstenene er nu fjernet mellem forsamlingshusets gamle køkken og det nye lokale. På grund af corona er det sociale køkken en måned forud for planlægningen.
Annonce

Grumstrup: Fase to af arbejdet med at bygge og indrette et såkaldt socialt køkken i Grumstrup gik officielt i gang torsdag eftermiddag.

Mens støv og larm lagde sig over det lokale, der indtil i sidste uge husede forsamlingshusets køkken, stod medlemmerne af husets bestyrelse og overværede, hvordan en væg mellem det tidligere køkken og det nybyggede lokale blev brudt ned.

- Det var oprindeligt meningen, at det først skulle være ryddet sidst i december. Vi er godt en måned foran tidsplanen, fordi udlejningen er stoppet på grund af forsamlingsforbuddet. Så vi skulle gerne kunne indvie køkkenet 10. februar, men vi er nok færdige midt i januar, sagde Aage Frandsen, der er formand for Grumstrup Forsamlingshus.


Det var oprindeligt meningen, at det først skulle være ryddet sidst i december. Vi er godt en måned foran tidsplanen, fordi udlejningen er stoppet på grund af forsamlingsforbuddet.

Aage Frandsen, formand


Sammen med bestyrelsesmedlem Jan Kurt Nielsen fik han banket en god del af murstensvæggen ned med hjælp fra Kalle Bøgh, der er søn af bestyrelsesmedlem Line Bøgh.

Kalle Bøgh fandt mange interessante ting mellem murbrokkerne. Foto: Jens Amtoft

- På lørdag går vi i gang med at rykke gulvet op. Vi skal have isoleret og have lagt gulvvarme og kloakrør, sagde Jan Kurt Nielsen.

Annonce

Stor opbakning

Hele ideen bag projektet er at skabe mulighed for aktiviteter omkring madlavning, der skal være med til at forstærke fællesskabet i Grumstrup og opland.

Et større køkken betyder mere plads til, at flere kan lave mad sammen.

Flytbare arbejdsborde skal gøre rummet fleksibelt, så der bliver rum for mange forskellige slags aktiviteter.

Det er tanken, at det sociale køkken kommer til at skabe fællesskab på tværs af generationer, når børn og voksne kan lave mad sammen ved nye hæve-sænke borde.

De nedbrudte mursten skal genbruges ved en dør, der skal mures til. Foto: Jens Amtoft

Der er bevilget midler fra en række fonde til projektet.

- Dertil kommer, at vi har fået rigtig mange sponsorpenge ind. Vi er i gang med en husstandsindsamling blandt private og erhvervsdrivende i Grumstrup, Vedslet og Assendrup. Det er lokale håndværkere, erhverv og private, der er med til at støtte projektet. Vi kommer rundt ved alle husstande, og folk er meget positive, fortalte Aage Frandsen.

Bestyrelsen vurderer, at der vil blive brugt mellem 600 og 1000 frivillige arbejdstimer i projektet, før det står færdigt.

- Vi må kun arbejde 10 mand af gangen. Hvis der kommer nogen på lørdag, der ikke har meldt sig til på forhånd, må vi bede dem om at komme næste lørdag i stedet, sagde Jan Kurt Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Snart skal der igen prikkes på plejecentrene: Beboere på to plejecentre får andet stik i denne uge

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Horsens

Gammel og mangelfuld gadebelysning i Horsens: - Man burde udskifte det hele i et hug

Annonce