Annonce
Debat

Analyse, tak. Lad os få tjekket forbindelsen mellem Øst- og Vestdanmark

Trafik: Der er i øjeblikket tre projekter, der i fremtiden kan binde Øst- og Vestdanmark sammen på forskellig vis. Det er Kattegatforbindelsen, en parallel Lillebæltsbro samt en forbindelse mellem Fyn og Als

Der er formentlig ikke mange, der er uenige i, at Danmark har brug for en infrastruktur, der binder landet bedre sammen, især når det gælder forbindelser mellem Øst- og Vestdanmark.

Der foreligger analyser af alle tre nævnte projekter, og der er netop igangsat en yderligere analyse af en Kattegatforbindelse. Men det kan undre, at ingen hidtil har analyseret, hvordan den indbyrdes sammenhæng er mellem de tre projekter. Vi mangler derfor en viden om, hvilke konsekvenser forskellige kombinationer af de tre projekter vil have.

Der er tale om betydelige infrastrukturinvesteringer, og derfor er det essentielt at få skabt klarhed over, hvordan de tre forbindelser vil kunne påvirke hverandre. Hvordan kombineres de tre projekter på en måde, der giver den bedste samlede trafikafvikling – både i forhold til bane og vej – og den bedste samfundsøkonomi? Det bliver vi simpelthen nødt til at vide, inden der træffes endelige beslutninger om disse projekter.

Derfor opfordrede Region Syddanmark og Kommunekontaktrådet under vores møde 8. november transportminister Benny Engelbrecht til at igangsætte en samlet øst-vest-analyse som et centralt element i den kommende infrastrukturplan. Vi ønsker alle, at den bedste løsning bliver valgt – men det kræver naturligvis, at vi ved, hvad den bedste løsning reelt er.

Stephanie Lose
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce