Annonce
Horsens

Analyse på vej om Bilka-kryds: Trafikalt knudepunkt skal løsnes op

Krydset Ove Jensens Allé/Høegh Guldbergs Gade skal udvides. Hvordan det skal ske, skal der nu laves et skitseprojekt for. Arkivfoto: Lars Juul
Politikerne vil bruge 2,5 millioner kroner på at lave et skitseprojekt for og en miljøvurdering af en udbygning af krydset Ove Jensens Allé/Høegh Guldbergs Gade. Det er stedet, hvor bilisterne fra den kommende Ringvej Syd ender, så en udbygning skønnes nødvendig.

Horsens: Med budgetaftalen for Horsens Kommune 2020 satte forligspartierne turbo på forlængelsen af Ringvej Syd fra Bjerrevej til Ove Jensens Alle på Sydhavnen.

Der skal asfalt på strækningen hurtigst muligt, mener de fem forligspartier, og det gør det også aktuelt at se på trafik-flowet der, hvor ringvejen ender, i krydset Ove Jensens Allé/Høegh Guldbergs Gade.

Der er behov for en udbygning af krydset ved Bilka, så den trafik, der ved åbningen af Ringvej Syd kommer ind i krydset fra Ove Jensens Alle, kan håndteres i krydset, mener politikerne i plan- og miljøudvalget, der derfor netop har foreslået, at der bevilges 2,5 millioner kroner til en skitseprojektering og miljøvurdering af en udbygning af krydset.

Ringvej Syd skal først miljøvurderes, men klarer vejen sig igennem den proces, er det planen, at vejarbejdet kan gå i gang næste sommer, og at vejen kan åbnes for trafik i 2023.

Annonce
Skal der bygges en ny bro, eller kan vi udvide den eksisterende? Jeg er spændt på, hvad vi bliver præsenteret for, når skitseprojektet er klar.

Martin Ravn (V) formand for plan- og miljøudvalget

Involverer bro over Bygholm Å

Hvad der konkret skal ske i krydset, der som et særligt benspænd involverer broen over Bygholm Å, er det nu op til forvaltningen og eventuelle andre eksperter at give et konkret bud på.

- Det komplicerer selvfølgelig tingene, at der er en bro i krydset. Skal der bygges en ny bro, eller kan vi udvide den eksisterende? Jeg er spændt på, hvad vi bliver præsenteret for, når skitseprojektet er klar, siger Martin Ravn (V) formand for plan- og miljøudvalget.

Martin Ravn og Venstre er erklæret modstander af forlængelsen af Ringvej Syd, men partiet modsætter sig ikke, at konsekvenserne af vejen i krydset bliver belyst.

- Nu har flertallet bestemt, at vi skal have ringvejen, og så skal vi også se på krydset ved Bilka. Man kan sige, at det er lidt tidligt, for miljøvurderingen af vejen er jo ikke færdig. Men det er ingen skade til, at analysen går i gang nu, siger Martin Ravn.

Udvalgsformanden forudser i øvrigt endnu større udfordringer i trafik-knudepunktet ved Niels Gyldings Gade/Høegh Guldbergs Gade nogle hundrede meter mod nord.

- Her skal vi have trafikken til at glide, samtidig med at vi skal have åen ført fra inderhavnen til Åboulevarden. Det er det helt store problem, som vi også skal se på i 2020, siger han.

Analyse af omfartsvej på vej

Ved samme møde i plan- og miljøudvalget sagde politikerne god for, at der nu skal sættes gang i en analyse af en kommende omfartsvej nord om byen. Ønsket om en analyse stammer også fra budgetaftalen for både 2019 og 2020.

Når analysen er færdig, vil politikerne blive præsenteret for forslag til forskellige linjeføringer af en ny omfartsvej.

Igangsætningen af begge analyser skal først godkendes af byrådet. Det sker formentlig på byrådsmødet 16. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Annonce