Annonce
Horsens

Analyse: For 52 millioner kan vi trafiksikre alle skoleveje i kommunen

Forvaltningen har prioriteret og udpeget i alt 70 trafiksikkerhedsprojekter på vej- og stinettet omkring skoler og daginstitutioner. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Forvaltningen har lavet en samlet analyse af de tiltag, der skal til for at skabe et sammenhængende net af gode ruter for børnene. - Godt at få et samlet overblik, lyder det fra formanden for plan- og miljøudvalget, Martin Ravn (V)

Horsens: For 52 millioner kroner kan byrådet trafiksikre samtlige skoleveje i Horsens Kommune.

Det er den korte konklusion på en omfattende analyse af trafiksikkerheden på vejene omkring kommunens skoler og daginstitutioner, som netop er blevet præsenteret for plan- og miljøudvalget. Analysen blev bestilt af politikerne i forbindelse med budgetaftalen for 2019.

Forvaltningen har prioriteret og udpeget i alt 70 trafiksikkerhedsprojekter på vej- og stinettet omkring skoler og daginstitutioner. Det overordnede mål er at "skabe et sammenhængende net af anbefalede ruter mellem institutioner og sammenhængende boligområder og mindre bysamfund".

Der er større og mindre projekter i bunken, og otte af projekterne er allerede i gang med at blive realiseret. Dem er der i alt afsat 9,525 millioner kroner til. Resten, 62 tiltag, er altså estimeret til at koste 52 millioner kroner.

Hvert år afsætter kommunen 5,8 millioner kroner til sikring af skoleveje, så med den logik vil det tage cirka ni år at nå i mål. Sådan læser Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget, dog ikke tallene.

- Det er først og fremmest godt, at vi har fået et overblik over forholdene omkring skoler og daginstitutioner. Og det er en stor fordel, at det er lavet i samarbejde med skolerne, der jo har fingeren på pulsen de enkelte steder, siger han.

Annonce
Forvaltningen på rådhuset har lavet en kortlægning af vej- og stinettet omkring alle kommunens bysamfund. Her er det kortet over Egebjerg. De grønne streger markerer trafiksikre ruter, mens de røde ruter kunne være gode ruter, hvis de bliver trafiksikret. I Egebjerg er et af problemerne ifølge analysen, at der ikke er noget fortov på Gl. Kirkevej påstrækningen mellem Annashåb og Egebjergvej. Kort: Horsens Kommune

Ikke akut behov alle steder

Martin Ravn er ikke bekymret over, at det årlige budget ikke rækker til en hurtig løsning af alle trafik-problemer ved skoler og daginstitutioner.

- Det er jo ikke sådan, at der er akut behov for, at vi løser alle problemerne lige nu. De skal prioriteres, for nogle steder er mere udfordret end andre. Det behøver heller ikke at tage så lang tid. Det er jo sådan, at der ved budgetforhandlingerne typisk kommer forslag om trafiksikring konkrete steder i kommunen. Det har vi blandt andet set med cykelstien til Sejet, der forbedrer skolevejen til Højvangskolen, og som vi netop har bevilget pengene til. Her er finansieringen ikke taget fra de 5,8 millioner kroner, siger han.

Analysen kan man finde på dagsordnen for det seneste møde i plan- og miljøudvalget. Den ligger på Horsens Kommunes hjemmeside.

Plan- og miljøudvalget vil på udvalgsmødet i december blive præsenteret for forvaltningens bud på, hvordan de 5,8 millioner kroner skal prioriteres i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny café slår dørene op i Horsens

Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce