Annonce
Horsens

Analyse: For 52 millioner kan vi trafiksikre alle skoleveje i kommunen

Forvaltningen har prioriteret og udpeget i alt 70 trafiksikkerhedsprojekter på vej- og stinettet omkring skoler og daginstitutioner. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Forvaltningen har lavet en samlet analyse af de tiltag, der skal til for at skabe et sammenhængende net af gode ruter for børnene. - Godt at få et samlet overblik, lyder det fra formanden for plan- og miljøudvalget, Martin Ravn (V)

Horsens: For 52 millioner kroner kan byrådet trafiksikre samtlige skoleveje i Horsens Kommune.

Det er den korte konklusion på en omfattende analyse af trafiksikkerheden på vejene omkring kommunens skoler og daginstitutioner, som netop er blevet præsenteret for plan- og miljøudvalget. Analysen blev bestilt af politikerne i forbindelse med budgetaftalen for 2019.

Forvaltningen har prioriteret og udpeget i alt 70 trafiksikkerhedsprojekter på vej- og stinettet omkring skoler og daginstitutioner. Det overordnede mål er at "skabe et sammenhængende net af anbefalede ruter mellem institutioner og sammenhængende boligområder og mindre bysamfund".

Der er større og mindre projekter i bunken, og otte af projekterne er allerede i gang med at blive realiseret. Dem er der i alt afsat 9,525 millioner kroner til. Resten, 62 tiltag, er altså estimeret til at koste 52 millioner kroner.

Hvert år afsætter kommunen 5,8 millioner kroner til sikring af skoleveje, så med den logik vil det tage cirka ni år at nå i mål. Sådan læser Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget, dog ikke tallene.

- Det er først og fremmest godt, at vi har fået et overblik over forholdene omkring skoler og daginstitutioner. Og det er en stor fordel, at det er lavet i samarbejde med skolerne, der jo har fingeren på pulsen de enkelte steder, siger han.

Forvaltningen på rådhuset har lavet en kortlægning af vej- og stinettet omkring alle kommunens bysamfund. Her er det kortet over Egebjerg. De grønne streger markerer trafiksikre ruter, mens de røde ruter kunne være gode ruter, hvis de bliver trafiksikret. I Egebjerg er et af problemerne ifølge analysen, at der ikke er noget fortov på Gl. Kirkevej påstrækningen mellem Annashåb og Egebjergvej. Kort: Horsens Kommune

Ikke akut behov alle steder

Martin Ravn er ikke bekymret over, at det årlige budget ikke rækker til en hurtig løsning af alle trafik-problemer ved skoler og daginstitutioner.

- Det er jo ikke sådan, at der er akut behov for, at vi løser alle problemerne lige nu. De skal prioriteres, for nogle steder er mere udfordret end andre. Det behøver heller ikke at tage så lang tid. Det er jo sådan, at der ved budgetforhandlingerne typisk kommer forslag om trafiksikring konkrete steder i kommunen. Det har vi blandt andet set med cykelstien til Sejet, der forbedrer skolevejen til Højvangskolen, og som vi netop har bevilget pengene til. Her er finansieringen ikke taget fra de 5,8 millioner kroner, siger han.

Analysen kan man finde på dagsordnen for det seneste møde i plan- og miljøudvalget. Den ligger på Horsens Kommunes hjemmeside.

Plan- og miljøudvalget vil på udvalgsmødet i december blive præsenteret for forvaltningens bud på, hvordan de 5,8 millioner kroner skal prioriteres i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce