Annonce
Horsens

Amok på Tigerens fødselsdag: Folk kom nærmest op at slås

Der var tryk på i Flying Tiger Copenhagen-butikken i Bytorv Horsens. Det var der også andre steder i landet, hvor det kom til slagsmål. I Horsens var det tæt på, men de butiksansatte fik dæmpet gemytterne i tide. Foto: Jørgen Hasseriis

Det blev den vildeste fødselsdag i Flying Tigers historie, da butikken onsdag 10. oktober fejrede sin 30-årsdag.

Horsens: Butikschef Jeanette Madsen er ikke bleg for at sige, at 10. oktober 2018 blev den værste dag i hendes 23 år i detailbranchen.

Flying Tiger Copenhagen fejrede sin 30-årsdag i alle landets butikker, og i Bytorv Horsens var man med på noderne. Det gik bare ikke, som man havde håbet.

- Vi gik og glædede os i dagene op til og tænkte, at det bliver nok ligesom op til jul. Men det var fuldstændigt vanvittigt. Folk kom nærmest op at slås, og jeg vil sige, at det var samme tilstand som på Black Friday i USA. Bare værre. Vi måtte tre gange skride ind og dæmpe gemytterne. Vi råbte højt. Vi kunne ikke ringe til vagterne, for de ville ikke kunne komme ind, så vi måtte selv skride ind. Det var meget ubehageligt, fortæller Jeanette Madsen.

Det store fremmøde skyldtes formentlig, at kæden på fødselsdagen lokkede med, at alle varer i butikken blev solgt til 10 kr.

Annonce
Tre generationer, der holdt ud. Eller "live fra Bremen", som mormor Annette Brinckmann (t.v.) sagde. Hendes mor Evemaria Frick og datter Natalie Pflöschner (t.h.) kommer oprindeligt fra Bremen i Tyskland, men bor i dag alle i Horsens. Da de læste i avisen, at Tiger holdt fødselsdag, var de hurtige til at kalde sammen til en shoppedag i Bytorv Horsens. De stod i køen i halvanden time, men selv om de syntes, det var længe, og at der også var nogle, der sprang foran i køen, tog de det hele med et smil og en god gang tålmodighed. For nu var der taget hul på såvel julegaveindkøb som øvrige små gaver til børn og børnebørn. Foto: Jørgen Hasseriis

Vi gør det aldrig igen

Der var ingen tilskadekomne ud over pumpende adrenalin og krænket køkultur, men Jeanette Madsen kan i tumulten, hvor butikken på sit højeste havde ni ansatte i sving, trods alt glæde sig over, at det ikke gik så galt som i Brabrand. Her var der fysiske slagsmål, der endte med, at butikken efterfølgende valgte at lukke kunderne ind i hold, oplyser Jeanette Madsen.

- Det var en fed måde at hylde vores stifter på denne måde. Men vi har også sagt til kæden, at vi gør det aldrig igen, fortæller hun.

- En once in a lifetime-oplevelse for os personale, og det har været dyrt for firmaet. Men jeg ville ønske, at kunderne havde haft mere køkultur og større tålmodighed. Jeg kan godt forstå, at det har været svært, for det var også meget varmt derinde, men det var jo bare Tiger. Det handlede ikke om liv og død, siger Jeanette Madsen, der har været butikschef i Horsens i to et halvt år og været i kæden siden 2007.

Det tog rundt regnet halvanden time at komme igennem butikken. Enkelte kunder havde ikke denne tålmodighed, og det var årsag til panik undervejs. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce