Annonce
Horsens

Amok på Tigerens fødselsdag: Folk kom nærmest op at slås

Der var tryk på i Flying Tiger Copenhagen-butikken i Bytorv Horsens. Det var der også andre steder i landet, hvor det kom til slagsmål. I Horsens var det tæt på, men de butiksansatte fik dæmpet gemytterne i tide. Foto: Jørgen Hasseriis

Det blev den vildeste fødselsdag i Flying Tigers historie, da butikken onsdag 10. oktober fejrede sin 30-årsdag.

Horsens: Butikschef Jeanette Madsen er ikke bleg for at sige, at 10. oktober 2018 blev den værste dag i hendes 23 år i detailbranchen.

Flying Tiger Copenhagen fejrede sin 30-årsdag i alle landets butikker, og i Bytorv Horsens var man med på noderne. Det gik bare ikke, som man havde håbet.

- Vi gik og glædede os i dagene op til og tænkte, at det bliver nok ligesom op til jul. Men det var fuldstændigt vanvittigt. Folk kom nærmest op at slås, og jeg vil sige, at det var samme tilstand som på Black Friday i USA. Bare værre. Vi måtte tre gange skride ind og dæmpe gemytterne. Vi råbte højt. Vi kunne ikke ringe til vagterne, for de ville ikke kunne komme ind, så vi måtte selv skride ind. Det var meget ubehageligt, fortæller Jeanette Madsen.

Det store fremmøde skyldtes formentlig, at kæden på fødselsdagen lokkede med, at alle varer i butikken blev solgt til 10 kr.

Annonce
Tre generationer, der holdt ud. Eller "live fra Bremen", som mormor Annette Brinckmann (t.v.) sagde. Hendes mor Evemaria Frick og datter Natalie Pflöschner (t.h.) kommer oprindeligt fra Bremen i Tyskland, men bor i dag alle i Horsens. Da de læste i avisen, at Tiger holdt fødselsdag, var de hurtige til at kalde sammen til en shoppedag i Bytorv Horsens. De stod i køen i halvanden time, men selv om de syntes, det var længe, og at der også var nogle, der sprang foran i køen, tog de det hele med et smil og en god gang tålmodighed. For nu var der taget hul på såvel julegaveindkøb som øvrige små gaver til børn og børnebørn. Foto: Jørgen Hasseriis

Vi gør det aldrig igen

Der var ingen tilskadekomne ud over pumpende adrenalin og krænket køkultur, men Jeanette Madsen kan i tumulten, hvor butikken på sit højeste havde ni ansatte i sving, trods alt glæde sig over, at det ikke gik så galt som i Brabrand. Her var der fysiske slagsmål, der endte med, at butikken efterfølgende valgte at lukke kunderne ind i hold, oplyser Jeanette Madsen.

- Det var en fed måde at hylde vores stifter på denne måde. Men vi har også sagt til kæden, at vi gør det aldrig igen, fortæller hun.

- En once in a lifetime-oplevelse for os personale, og det har været dyrt for firmaet. Men jeg ville ønske, at kunderne havde haft mere køkultur og større tålmodighed. Jeg kan godt forstå, at det har været svært, for det var også meget varmt derinde, men det var jo bare Tiger. Det handlede ikke om liv og død, siger Jeanette Madsen, der har været butikschef i Horsens i to et halvt år og været i kæden siden 2007.

Det tog rundt regnet halvanden time at komme igennem butikken. Enkelte kunder havde ikke denne tålmodighed, og det var årsag til panik undervejs. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

112

To anholdt ved McDonald's og Jem & Fix: Politiet havde fået tip om udlejningsbil

Danmark

Liveblog: Tre gange flere end normalt meldte sig ledig fredag

Østjylland

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Annonce