Annonce
Kultur

Amfitrappe løftet på plads på Kulturstationen: Det er en mærkedag i byggeriet

Den nye amfitrappe skal være samlingspunktet for kulturhuset. Facaden oven for trappen skal være i glas, så man kan kigge ind til det, der sker inde bag murene. Foto: Mille Thomsen
Ombygningen af Kulturstation i Skolegade skrider fremad. Torsdag blev den nye trappe, der skal fungere som fælles indgang og samlingssted, løftet på plads.

Horsens: - Det er en mærkedag i byggeriet. Trappen er helt ikonisk for bygningen.

Sådan lyder det begejstret fra Jørn Steffensen, leder af Horsens Musikskole, mens han betragter håndværkerne, der er ved at sætte delene til en ny amfitrappe sammen foran Kulturstationen i Horsens.

I oktober begyndte en stor ombygning af Kulturstationen, hvor Horsens Kommunes ballet-, musik- og billedskole samt Komediehuset siden 2015 har haft fælles adresse. Kommunen har afsat over 10 millioner til projektet.

Annonce
Det er noget af et præcisionsarbejde for håndværkerne at løfte de fire dele på plads, der skal udgøre trappen. Foto: Mille Thomsen

Amfitrappen, som håndværkerne er ved at samle i skolegården, er tegnet af arkitektfirmaet Nerd Architechts. Trappen, der fremover skal danne en fælles hovedindgang til Kulturstationen, har til formål skabe en sammenhæng og et bedre samarbejde mellem skolerne.

- Jeg kan sagtens se for mig, hvordan der kan opholde sig en masse børn på trappen. Og den giver også fantastiske muligheder for at lave både teaterforestillinger og koncerter her ude i gården, siger Jørn Steffensen, der glæder sig til, at trappen er fyldt med skolebørn.

Signalerer åbenhed

Den nye trappe skal føre op i det, Jørn Steffensen beskriver som Kulturstationens "hjerte" på første etage. Her kan brugerne af huset mødes på kryds og tværs i et stort fælles opholdsområde med fælleskøkken og spiseområde. Hele facaden fra opholdsrummet ud mod skolegården og amfitrappen bliver i glas.

- Det skal være en inviterende trappe og en indgang til alt det guld, der er inde i huset. Med glasfacaden bliver der indkig til kulturen og aktiviteterne indenfor. Lige nu virker det meget lukket, man kan ikke se, at der overhovedet sker noget i bygningen. Det er vigtigt for os at signalere: Værsgo' at gå ind, fortæller Jørn Steffensen.

- Det er et mangfoldigt kulturhus, ikke kun med dans, musik og teater. Vi skal også være åbne for andet. Vi regner med et weekend-program, der bliver både alsidigt og sjovt, siger Thomas Nielsen, teaterleder i Komediehuset (t.v.). Her sammen med Jørn Steffensen, leder af musikskolen. Foto: Mille Thomsen

Kulturhuset skal nemlig være åbent for alle borgere, ikke kun dem, der går på musikskolen eller billedskolen. Der arbejdes på planer om at holde Kulturstationen åben i weekenderne med aktivitetsprogrammer samtlige weekender, så flere af byens borgere kan bruge stedets faciliteter. I øjeblikket arbejder man på at finde den helt rigtige vært til at stå for aktiviteterne.

Annonce

Drømmer videre

Også skolelederen på Horsens Byskole, Anette Leonhard, er forbi for at se indsættelsen af den nye amfitrappe.


Det skal være en inviterende trappe og en indgang til alt det guld, der er inde i huset. Med glasfacaden bliver der indkig til kulturen og aktiviteterne indenfor. Lige nu virker det meget lukket, man kan ikke se, at der overhovedet sker noget i bygningen. Det er vigtigt for os at signalere: værsgo at gå ind.

- Jørn Steffensen.


Horsens Byskole skal i fremtiden arbejde tæt sammen med de tre kulturskoler for at skabe en stærk kulturprofil for skolen via de nye rammer på Kulturstationen, der kan være med til at udvikle og udfordre de kreative fag for skolens elever.

- Det er nogle dejlige og inspirerende rum, som vi skal finde ud af at fylde sammen. Det glæder vi os meget til, siger Anette Leonhard.

Selvom der lige nu står malerspande og ruller med gulvtæppe i stedet for møbler i lokalerne, er der ikke langt igen for håndværkerne, der faktisk er foran tidsplanen, fortæller Jørn Steffensen. Det betyder, at han med ret stor sikkerhed kan love, at de nye lokaler står klar til åbning efter sommerferien. I alt renoveres 700 af Kulturstationens 3600 kvadratmeter i denne omgang.

- Men vi er ikke færdige med at bygge om, vi er allerede begyndt at drømme videre. Det er på ingen måde et lukket projekt, konstaterer Jørn Steffensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce