Annonce
FC Fredericia

Amerikaner har rykket livet op med rode for at komme til Fredericia

Steven Enna skal forsøge at score FC Fredericias mål. Han har rykket sit liv op med rode for at jagte den europæiske drøm om at blive fodboldspiller. Foto: Jesper Banke
23-årige Steven Enna er ny mand i FC Fredericia. Angriberen er taget til Danmark fra USA for at jagte en europæisk fodbolddrøm. Men der går noget tid, før han må træne og spille.
Annonce

Fredericia: Steven Enna er langt væk hjemmefra. Amerikanerens familie, venner og kæreste befinder sig i Kansas City, USA. 7300 kilometer væk.

Angriberen satte fredag sin underskrift på en toårig aftale med FC Fredericia, og hans opgave er klar: Han skal score mål for klubben, som i sidste sæson hungrede efter en angriber med netop den spidskompetence.

- Jeg jagter en drøm om at spille professionel fodbold. Om det er i Europa, USA eller et tredje sted betyder ikke så meget. Men jeg er glad for, at jeg endte her, siger han.

Og hvordan ender en 23-årig mand fra Kansas så i Fredericia? Baggrundshistorien er, at han har spillet universitetsfodbold i på Drake University i Iowa i fem år. Drømmen om at spille professionel fodbold sendte ham til prøve i Atlanta. Prøvesamlingen er arrangeret af et amerikansk firma, som trækker europæiske trænere til USA for at se på talenter fra den enorme nation.

To af de trænere er fast Jonas Dal og Morten Dahm Kjærgaard. Henholdsvis cheftræner og trænerassistent hos FC Fredericia. De så en mand, der først og fremmest kunne lave mål, hvorefter de inviterede ham til prøvetræning i Fredericia. Fire dage skulle der gå, så havde han overbevist dem om, at han skulle have en kontrakt.

- Det hele er gået meget hurtigt. For tre uger siden gik jeg rundt i USA. I dag står jeg her i Fredericia, siger han.

Jeg har en god ven, Kyle McLagan, der spiller i Roskilde. Han fortalte, at Danmark er et godt sted at være. Men det er tilfældigt, at jeg endte lige her.

Steven Enna, ny angriber for FC Fredericia

Annonce

Kan hverken træne eller spille

Jonas Dal har ikke lagt skjul på, at Steven Enna er en usleben diamant. Ja, han har et bemærkelsesværdigt øje for mål, men på tempoet og teknikken mangler kanterne at blive behandlet af en slibemaskine.

- Niveauet her er højere, end jeg er vant til. Det går først og fremmest meget hurtigere. Jeg har indtil nu været et sted, hvor der kun er spillere mellem 18 og 22 år. Her er der spillere med stor erfaring, siger Steven Enna.

Der går noget tid, før vi kan få ham at se i aktion. Nu er han på kontrakt i Fredericia, hvilket betyder, at han skal have arbejdstilladelse for at træne med holdet og spille kampe. Det kan tage både 14 dage og flere måneder. Engang hentede FC Fredericia den ivorianske angriber Mamadou Soro Nanga. For ham tog det cirka to uger.

- Jeg bliver rigtig glad, når jeg får at vide, at jeg igen må træne med. Det er vilkårene, men det er selvfølgelig frustrerende, siger han.

Det betyder også selvsagt, at Enna ikke er med på fredag, hvor FC Fredericia spiller mod Hobro i sæsonens første træningskamp.

Annonce

En forlovet i USA

Han har rykket sit liv op med rode for at jage drømmen i Danmark.

- Det er hårdt. For det første er der syv timers tidsforskel. Nu er klokken 14 her. De er ved at stå op i USA, siger han.

- Jeg ringer rigtig meget hjem. Heldigvis kan man facetime i dag, så jeg kan se min familie. Jeg har også en kæreste, som snart bliver min forlovede. Det er hårdt, men hun vil gerne flytte hertil og finde et arbejde, siger han.

Han slår sig ned i Fredericia, og han har det fint med at være manden, der skal lave FC Fredericias mål.

- Der er et pres. Men jeg er en troende mand. Jeg er kristen katolsk og beder hver morgen Gud om at hjælpe mig. Han har hjulpet mig hertil. Jeg skal sørge for at arbejde hårdt og ikke lade mig gå på, hvis jeg ikke lige scorer i en kamp eller to, siger han.

Tilgangen af Steven Enna har midlertidig lukket ned for FC Fredericias jagt på en angriber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce