Annonce
Hedensted

Ambulance-flyt på Juelsminde-halvøen taget af bordet

I Hedensted Kommune holder der ambulancer døgnet rundt i Hornsyld og Hedensted. Der er desuden såkaldt fremskudte ambulancer eksempelvis i Juelsminde om sommeren. Arkivfoto
Et forslag fra Region Midtjylland om at flytte en fast ambulance fra Hornsyld til Juelsminde bliver ikke til noget. - Det vil ikke hjælpe på problemerne med responstiden, mener regionsrådsmedlem Erik Vinther (V).
Annonce

Hornsyld/Juelsminde: En ny ambulanceplan, der snart skal sendes i udbud, er i øjeblikket ved at blive behandlet i Region Midtjylland.

Og fordi der er problemer med responstiden blandt andet i Hedensted Kommune, var der lagt op til, at den ambulance, der 24 timer i døgnet kan rykke ud fra Hornsyld, skulle rykkes til Juelsminde.

Baggrunden var, at administrationen havde en formodning om, at flytningen ville forbedre responstiden. Men den formodning fik regionsrådsmedlem fra netop Hornsyld, Erik Vinther (V), fejet af bordet.

- I de 10 år, jeg har siddet med området, har jeg ikke fået én henvendelse om, at responstiden ikke er god nok på Juelsminde-halvøen. Men den samlede kommunale responstid er ikke for god, fordi ambulancer er for længe om at nå frem i Tørring og Aale-området. Men det hjælper en flytning af ambulancen i den østlige ende af kommunen jo ikke på, siger Erik Vinther.

Annonce

En øget udgift

På mødet argumenterede han for, at det tværtimod vil betyde en øget udgift for regionen, fordi det vil kræve etablering af en helt ny ambulancestation.

- Andre steder flytter vi netop ambulancer fra kysten ind i landet, så de kan nå flere mennesker, så det vil ikke give mening, siger Erik Vinther.

Og den indvending lyttede hospitalsudvalget til. Ambulancen bliver derfor i Hornsyld.

- Man er stadigvæk opmærksom på, at der er problemer med responstiden i Tørring-området. Der er ikke en løsning i den nye ambulanceplan, men der bliver stadigvæk arbejdet med problemet, siger Erik Vinther.

Den nye ambulanceplan betyder, at antallet af ambulanceberedskaber øges fra 69 til 70, mens antallet af enheder til liggende/hvilende sygetransport reduceres fra 24 til 22. Hele ambulanceområdet skal i udbud i begyndelsen af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce