Annonce
Udland

Ambassadør føler sig truet af Trump under afhøring i Kongressen

USA's præsident Trump sender nedgørende tweet om ambassadør, mens hun afhøres i kongressen om Ukraine-sag.

Annonce

Præsident Donald Trump skriver i et tweet på det sociale medie Twitter, at alle lande, hvor USA's fyrede ambassadør i Ukraine Marie Yovanovitch har gjort tjeneste, har klaret sig skidt.

Det skriver han samtidig med, at Yovanovitch som vidne afhøres i Repræsentanternes Hus - som forberedelse til en mulig rigsretssag mod Trump.

- Overalt hvor Marie Yovanovitch bevægede sig, gik det skidt. Hun begyndte i Somalia, og hvordan var det lige, det gik?

- Og så hurtigt fremad til Ukraine, hvor den nye ukrainske præsident talte ufordelagtigt om hende, skriver Trump.

Yovanovitch kalder præsidentens tweet intimiderende.

Det samme gør formanden for efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, demokraten Adam Schiff.

- Dette er en del af et mønster for at intimidere vidner, og det er også en del af et mønster til at obstruere retfærdighed, siger han efter vidneafhøringen.

Yovanovitch forklarede, at hun også følte sig intimideret af den telefonsamtale, som Trump havde med Ukraines præsident i juli.

Hun forklarer udførligt om sine mange år i USA's udenrigstjeneste. Hvordan hun i dette forår blev genstand for tilsværtning startende med præsidenten.

Hun beskriver, hvordan hun i maj midt om natten blev kaldt tilbage til USA fra Kijev i Ukraine. Det var, efter amerikanske embedsfolk havde fortalt hende, at de "ikke længere var i stand til at beskytte mig".

Trump havde i telefonsamtalen med Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, i juli sagt om hende, at "hun gennemgår nogle ting".

- Det gjorde jeg, bekræfter hun under høringen.

Yovanovitch siger, at hun er "chokeret, forfærdet og knust over, at USA's præsident kan finde på at omtale en hvilken som helst ambassadør på den måde over for et udenlandsk statsoverhoved".

- Og det var mig. Jeg kunne dårligt tro det.

Yovanovitch blev fjernet som ambassadør i maj. Det var mens Trumps personlige advokat Rudy Giuliano arbejdede på at få Ukraine til at indlede end efterforskning mod tidligere vicepræsident Joe Biden og hans søn, Hunter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Odder

Hærværk: Flere sidespejle er ødelagt

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce