Annonce
Odder

Amatører og professionelle: Kom til torvemarked på lørdag

Her foran Centralhotellet bliver der den første lørdag hver måned lavet et torvemarked. Med er Lars Bjørn fra Himmel & Hav (t.v.), trædrejer Lars Christensen (midten) og skærsliber Lars Levin (t.h.) Tøjmageren Lara Brown (forrest t.h.) sælger blandt andet babytæpper, og Lucia Broberg (forrest t.v.) er eventmager hos kommunen. Foto: Søren E. Alwan
Som et forsøg bliver der holdt en basar på Torvet den første lørdag i hver måned. Så er det op til byens borgere at gøre det til en succes. Både hobbyfolk og professionelle kan få en bod.
Annonce

Odder: Køb en kop mikroristet kaffe, spis en pandekage og få slebet dine køkkenknive. Sådan lyder nogle af lokkemidlerne, der skal få folk ned i midtbyen til en ny slags torvemarked.

Planen er, at det skal foregå på Torvet den første lørdag i hver måned. Hvis borgerne tager godt imod arrangementet, så kan det være, at det bliver holdt oftere.

- Mange vil gerne have torvehandel i Odder som i de gode, gamle dage. Men jeg tror, det bliver på en ny måde, siger Louise Holmegaard.

Hun er leder af kommunens projekt med at udvikle midtbyen, og i løbet af efteråret og december har der været forskellige markeder på Torvet. De er blevet holdt sideløbende med den ugentlige torvedag om onsdagen, hvor der efterhånden kun er en fiskemand tilbage - og nogle gange en bod med ristede mandler.

Indtil for nylig var der også en blomstermand om onsdagen, og han vil komme, når den første lørdagsbasar bliver holdt. Desuden kommer trædrejer Lars Christensen og skærsliber Lars Levin samt Lara Brown, der laver babytæpper og andet tøj.

Restaurant Himmel & Hav ved Kysing Strand kører en foodtruck til Odder, og to udenbys handlende kommer med pandekager og kaffe.

Rigtig mange vil gerne have torvehandel som i de gode, gamle dage. Jeg tror, det bliver på en anden måde.

Louise Holmegaard, leder af midtbyprojekt

Annonce

Tag kniv med

Skærsliber Lars Levin fra Gylling vil helt sikkert deltage flere gange.

- De fleste har nok deres pung med på Torvet, men ikke deres knive. Jeg er nødt til at være der nogle gange, så folk tager deres knive med, siger han.

For Bjørn Olsen fra Himmel & Hav handler det blandt andet om at vise restaurantens foodtruck, der kan bookes til arrangementer.

- Basaren er et udstillingsvindue, man kan få en snak og se vores bil. Man kan også få noget at spise eller købe noget med hjem, for eksempel røget laks eller brød. Der er noget for enhver smag, siger han.

Lars Christensen tager hjemmelavede figurer, skåle og lysestager med.

- Jeg har været med til en julebasar, og det var hyggeligt. En basar på Torvet er med til at holde folk i byen, og det er bedre at gøre det om lørdagen end om onsdagen, siger hobbytrædrejeren.

Annonce

Vil leve af hobbyen

Lara Brown syr babytæpper og andre ting i bomuld og fleece.

- Det er en hobby, men jeg prøver at starte mit eget firma. Jeg håber, jeg kan sælge nogle tæpper. Og at der er nogle, der gerne vil se mere eller har lyst til at bestille noget, siger hun.

Det første torvemarked holdes lørdag 1. februar kl. 10-14, og samtidig er der brætspilscafé på Centralhotellet.

- Det springende punkt er, at dem, som ikke kommer på hobbybasis, skal tjene en dagløn, siger Bjørn Olsen.

Foreninger kan også være med, og hvis en skole skal samle penge sammen, kan den lave en bod. Der er også en plan om at lave et bål, som man kan sidde og hygge sig ved.

- Dem, der har ønsket, at der skal være liv i byen, må rigtigt gerne bakke op om det. Det er også noget identitetsskabende, vi er i gang med, siger Louise Holmegaard.

Hvis andre har lyst til at være med på basaren, kan de kontakte eventmedarbejder Lucia Broberg på lucia.broberg@odder.dk. Det er gratis at have en bod, og der er strøm på pladsen.

Husk at tage knive med, siger skærsliber Lars Levin. Alle håber, at der kommer mange besøgende til det første marked lørdag 1. februar. Foto: Søren E. Alwan
Den første lørdag hver måned vil der være marked på Torvet. En del har meldt deres ankomst, og der er plads til flere. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce