Annonce
AC Horsens

Amagerdreng: Mit mål er at blive fast mand i AC Horsens

Malte Kiilerich kæmper for at få en stamplads i AC Horsens' midterforsvar. Han har gjort det fint i træningskampene. Foto: Ole Nielsen.
Malte Kiilerich har skrevet en tre-årig kontrakt med AC Horsens og får chancen igen fredag eftermiddag mod AaB.

Horsens: Mit mål er at blive fast mand på holdet i AC Horsens, men jeg ved, at der kommer nye spillere til, og nogle af dem spiller sikkert samme plads som mig.

Det siger Malte Kiilerich, 23-årig forsvarsspiller.

Malte Kiilerich er Amager-dreng. Han er opvokset i B1908.

I 2012 tog han på fodboldakademi i FC Midtjylland sammen med bl.a. Pione Sisto, Joachim Andersen og Paul Onuauchu.

- Det er lidt pudsigt at se, at Joachim Andersen er ved at blive handlet for 220 millioner kroner fra Sampdoria til Lyon, smiler Malte Kiilerich.

Han nåede at blive senior i FC Midtjylland, men skiftede i juni 2015 til Brønshøj.

Senere tog han til Hvidovre, hvor han var fast mand under Per Frandsen i tre sæsoner og holdkammerat med bl.a. den tidligere Horsens-spiller Kim Aabech og Nicolaj Agger.

Malte Kiilerich har ingen fodboldrelationer i sin familie, men har fået stor opbakning af sin far, og han fik et par kampe mod Norge og Polen på U19-landsholdet i 2014. Her spillede han sammen med bl.a. Frederik Børsting, der er hans direkte modstander mod AaB i fredagens træningskampe.

Han har spillet de tre første træningskampe i AC Horsens mod Helsingør, AGF og Hobro - og nu venter han bare på, hvem han skal konkurrere med om pladserne i centerforsvaret.

AC Horsens har spillet både med tre og fire mand i forsvaret.

Malte Kiilerich er ungkarl og er kommet til Horsens som en fri fugl.

- Det var en stor fordel, at min gamle holdkammerat fra Hvidovre Louka Prip var i AC Horsens, da jeg kom. Så var der altid én at støtte sig til fra starten, siger den 1,88 meter høje forsvarsspiller, der var årets profil i Hvidovre i 2017.

Han ser stadig sine gamle Hvidovre-venner Frederik Krabbe (tidl. AGF) og Mike Mortensen, men er flyttet ind i en lejlighed i Horsens kun et stenkast fra Casa Arena.

- Jeg skrev kontrakt med AC Horsens i vinter, og jeg hæftede mig ikke ved AC Horsens' dårlige kampe i foråret, fordi Hvidovre og Horsens altid spillede samtidig, siger han.

Han satser på at tage en finansuddannelse som fjernstudium ved siden af fodbolden, mens han er i Horsens. Hans kontrakt er tre-årig, og han mangler en del af de tre et halvt år, hans uddannelse varer.

- Jeg spillede i 12 år i B1908 på Amager. Det var ikke nogen topklub, men vi fostrede dog talenter som Michael Jakobsen og Sebastian Svärd, der begge blev professionelle, siger han.

Malte Kiilerich gjorde det fint i de første kampe, og fredag prøver han kræfter med AaB's frontkæmpere.

Når AC Horsens møder FC Midtjylland, kommer han til at stifte bekendtskab med en af sine gamle venner fra sin tid i Ikast og Herning, nemlig Paul Onuachu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce