Annonce
Erhverv

Alt fra vrede kunder til forståelse - sådan oplever lokale frisører nedlukning

Joan Dam Hansen, der er formand for Horsens Frisørlaug, ville takke nej til at køre ud til kunderne og klippe, hvis hun blev spurgt. Blandt det øvrige udvalg af salon-indehavere, avisen har talt med til denne artikel, lyder der også et "nej tak" til hjemmeklipninger, selvom det for nogle kan være svært og for andre har skabt vrede henvendelser. Arkivfoto: Julie Povlsen
Avisen har talt med Horsens Frisørlaug og nogle af byens frisører. Nogle melder om ro, andre om vrede kunder. En frisør har overvejet at tilbyde hjemmeklipning. Andre kunne ikke drømme om det.

Horsens: Muligheden for, at frisører gerne må køre hjem til deres kunder og klippe dem - på trods af corona-nedlukning - skaber dilemmaer hos de lokale frisører.

Formand for Horsens Frisørlaug, Joan Dam Hansen, oplever ikke megen respons fra laugets medlemmer lige for tiden.

Selv driver hun salon i Hedensted, og her har kunderne ikke efterspurgt hjemmeklipninger. Blev hun spurgt, ville svaret være nej, fortæller hun.

- Det handler om at være solidarisk i en tid, hvor branchen har det svært på grund af nedlukning. Medlemmerne i lauget er klar over, vi er nødt til at stå sammen. Det er min fornemmelse, siger Joan Dam Hansen, der har drevet sin salon, Salon Petit, de seneste 30 år.

24 kilometer nord for Hedensted, i Horsens, varierer meldingerne blandt det udvalg af salon-indehavere, avisen har talt med.

Annonce

Overvejede og nej tak

Ved Hygge Saksen i Borgergade overvejede indehaver Vibeke Jacobsen at køre hjem til sine kunder og ordne deres hår, da avisen ringede først på ugen.

I forbindelse med nedlukningen har hendes kunder i denne omgang ikke ytret et ønske om, at hun kører ud til dem. Men behovet er der, fortalte hun.

- Jeg ved, der er mange af mine kunder, der gerne vil klippes og have ordnet deres hår. Under første bølge blev jeg spurgt, men sagde nej. Jeg troede ikke, det var lovligt og turde derfor ikke. Men nu hvor jeg ved, jeg gerne må, vil jeg overveje at gøre det, sagde hun.

Efterfølgende har Vibeke Jacobsen meldt tilbage, at hun ikke ønsker at køre ud til sine kunder.

- Jeg ønsker at bakke op om, at man holder helt lukket. Det skyldes corona-situationen, og jeg vil gerne udvise samfundssind ved at forblive helt nedlukket, siger hun.

Hos Azad Barbershop i Nørregade er også alt lukket ned, fortæller stedets indehaver Azad Omer. Og han vil ikke tage imod tilbud om hjemmeklipninger, lyder det fra ham.

- Nej, det vil vi ikke gøre, og det er der en grund til - corona-situationen. Vi skal have styr på den situation, og så håber jeg, vi snart kan åbne salonen igen, siger Azad Omer.

Vrede kunder

Ved Spedalsø Torv kan Din Frisør Warberg med frisørmester Jacob Warberg berette om flere kunder, der er blevet vrede over hans totale nedlukning.

- Jeg oplever, kunderne spørger, rykker og foreslår alverdens ting og sager for at få mig til at åbne for hjemmeklipninger.

- Nogle har hørt, at vi frisører gerne må køre til private hjem og klippe, og flere er blevet vrede over at få et nej fra mig, fortæller Jacob Warberg. Han er en del af Horsens Frisørlaug og mener, hans kolleger i branchen skal være solidariske og holde helt lukket, og det er hans opfattelse, at langt de fleste vælger den løsning.

Økonomisk set er han ikke presset af den nuværende nedlukning, fortæller han.

- Min salon er betalt ud. Jeg overtog den i 2014 efter min far. Jeg har dog to ansatte, og i forhold til kompensationer er det langt fra tilstrækkeligt. For mit vedkommende koster nedlukningen mig 10.000 kroner om måneden. Det er en hjælp, at mine ansatte har tilbudt at gå ned i løn, fortæller han.

Som konsekvens af utilfredse kunder har Jacob Warberg nu lavet salonens kontakt-informationer på sin hjemmeside og på sin telefonsvarer om til følgende:

"Skulle I ringe til os på 75 62 72 93, har vi en telefonsvarer på, som vil blive aflyttet et par dage før vi åbner".


Nogle har hørt, vi frisører gerne må køre til private hjem og klippe, og flere er blevet vrede over at få et nej fra mig.

Jacob Warberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Gemmer: Jeg burde have scoret

Annonce