Annonce
forside

Alt er skiftet ud i brugsforening

Uddeler Jepser Rogersen glæder sig over den totalt nyrenoverede brugsforening. I baggrunden er det Kristian Christensen, der kører nye varer ind. Foto: Lars Juul
hovedgård - Jo, der har været travlt den seneste uge. Jeg tror, jeg har arbejdet 90 timer, siger Kristian Christiansen med et smil.

Han er ansat ved Superbrugsen i Hovedgård, der netop er genåbnet efter at have været lukket i 14 dage for at få foretaget en gennemgribende renovering.

- Men det er også noget særligt at være med til at genåbne en helt nyistandsat butik, siger Kristian Christiansen, der har travlt med at fylde butikken med varer.

Selv om dørene igen er blevet åbnet for kunder, må man stadig sno sig rundt om de håndværkere, der stadig arbejder i butikken.

- Vi har fået alt skiftet ud. Det var simpelthen slidt op, fortæller uddeler Jesper Rogersen, mens han fylder bakker med blåbær på de splinternye hylder.

- Det er ikke kun inventaret, der er skiftet ud. Varerne er også nye. Vi havde lidt af en fest, da vi lukkede butikken midt i januar. Den sidste åbningsdag havde vi halv pris på alt. Det betød, at vi kun havde ganske lidt tilbage. Det hele kunne være på otte paller til sidst, fortæller uddeleren.
Kunderne vil i den kommende tid stadig møde håndværkere i butikken. Gangene er blevet brede og overskuelige. Foto: Lars Juul
Kate Juul Pedersen er ansvarlig for frugt- og grøntafdelingen. Hun har fået dobbelt så meget at se til. Foto: Lars Juul
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Formand i replik: Mangel på halkapacitet bremser kommunens vision om flere idrætsaktive borgere

Læserbrev: Horsens Folkeblad skrev lørdag 19. oktober, at det halter med halgulv, og at det kun er Københavns Kommune, der er ringere stillet end Horsens Kommune. Formanden for kultur- og civilsamfundsudvalget, Jakob Bille, mener ikke, at der er et problem, da flere nye haller er på vej. Han mener endvidere, at flere nye kunstgræsbaner samtidig vil frigøre indendørs kapacitet. Line Læsøe fra Sport Horsens betragter sin egen lokalforening og mener på den baggrund, at kapaciteten kunne udnyttes bedre, end den bliver i dag. Til trods for at vi i Østbirk nu i godt et år har haft to haller, er virkeligheden hos os i Østbirk IF en anden. Vi er taknemmelige for vores nye hal. Den erstattede skolens gymnastiksal, og vi har derfor fået samlet næsten alle foreningens aktiviteter i eller omkring Østbirkhallen, og det har givet et kæmpe løft til det sociale liv i ØIF. Men det halter stadig med kapaciteten. I ØIF har vi 10 aktivitetsudvalg med et varieret idrætstilbud til borgerne i og omkring Østbirk. Skolen råder over hallerne i dagtimerne, men deler velvilligt med ØIF's senioridrætsudøvere og tennisspillere. Mellem kl. 15 og 21 (nogle dage til kl. 22) er hallen fuldt booket - ofte med tre igangværende aktiviteter på samme tid. Så jeg har vanskeligt ved at få øje på, hvordan vi i ØIF skulle kunne udnytte kapaciteten bedre, end vi gør i dag. Det er svært at få haltidskabalen til at gå op, og der må indgås kompromiser for at skabe plads til alle. Byrådet har besluttet, at de næste kunstgræsbaner skal placeres i Østbirk og Hovedgård. Der er næsten dobbelt så mange fodboldspillere i Østbirk som i Hovedgård, så vi har en forventning om, at analyse og sund fornuft sender den første af de to nye baner til Østbirk. Men vi har ingen forventning om, at det vil flytte mere af fodbolden ud af hallen og derved frigøre tid til andre aktiviteter. Horsens Kommune har en vision om, at 10.000 flere borgere skal være idrætsaktive om fem år. Lidt løs hovedregning fortæller, at 350 flere borgere i Østbirk skal være idrætsaktive. I ØIF er vi ca. 1300 aktive, og vi skal så forventeligt skaffe kapacitet til en stor andel af de yderligere 350 idrætsaktive borgere. I ØIF har vi allerede arbejdet med kommunens vision, og vi har klare mål om at starte endnu flere aktiviteter, f.eks. floorball og basketball, op. Men visionen bremses desværre af mangel på haltider, medmindre vi udvider dagen yderligere eller nedlægger andre aktiviteter. Det første bliver vanskeligt at gennemføre, og det sidste giver ingen mening. Så det kan godt være, at kapaciteten andre steder i kommunen kan udnyttes bedre, men det er ikke tilfældet i ØIF. Vi har viljen til at arbejde med på Horsens Kommunes vision, men vejen mangler.

Annonce