Annonce
Horsens

Alt blev høvlet ned, og så var idyllen brudt

Idyllen forsvandt ved Bygholm Å. Privatfoto: Jørgen Vilhelmsen
Annonce

Læserbrev: Jeg er så heldig at bo med direkte udsigt til park og vandløb, og dermed kan jeg dagligt følge med i, hvordan årstiderne skifter, hvordan dyrelivet udfolder sig, og hvordan vandstanden stiger og falder i sø og å. (Ja, jeg var en af dem, der blev evakueret i februar, da vandstanden i Bygholm Sø steg faretruende.)

Sommeren er den mest interessante tid. Her forandrer naturen sig med en hastighed, der næsten kan ses fra dag til dag. Her har hejrerne travlt med at fange fisk til deres unger, alle fuglestemmerne danner et imponerende lydtapet, og de grønbenede rørhøns har netop fået seks små unger i den rede, der er godt skjult i den høje vegetation.

Rørhønsene spilder ikke tiden, de er konstant på jagt efter insekter og orm, så familien kan overleve og i pauserne skal der også være tid til at lære ungerne at svømme, hele tiden i dække af den tætte vegetation.

Således var idyllen næsten overvældende, da jeg onsdag 1. juli kørte af sted på arbejde.

Idyl varer ikke evigt, kan jeg godt afsløre.

Da jeg kom hjem, ved 16-tiden, havde Skov og Park lige været forbi, og resultatet var, at området ikke var til at kende igen. Vegetationen var høvlet ned. Jeg har faktisk ikke andet ord for det end ”høvlet”!!


Da jeg kom hjem, ved 16-tiden, havde Skov og Park lige været forbi, og resultatet var, at området ikke var til at kende igen.


Jeg anerkender naturligvis, at parken og skoven skal passes og plejes, for ikke at gro helt til, men beskæringen må vel, på en eller anden måde, kunne udføres på et højere professionelt niveau, end det makværk, jeg kom hjem til. Og timingen…? Kunne man have ventet…?

Jeg er ikke ekspert på området, men jeg kan observere, at vores rørhøns svømmer forvirrede rundt blandt resterne af stubbene, og at de tilsyneladende stadig leder efter reden.

Er der overhovedet nogen, der er glade for Skov og Parks handling…?

Ja, mågerne!

De åd alle ungerne…

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce