Annonce
Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Der var udsolgt til junis Sting-koncert i Lunden. Koncerten med den legendariske musiker er en af de oplevelser, Horsens & Friends må aflyse. Arkivfoto: Morten Pape
Sommerens store koncerter og arrangementer må droppes efter statsministerens nye udmeldinger.

Horsens: Det store skilt med ordene ”Aflyst på grund af corona” kommer flittigt i brug i Horsens denne sommer - ved koncerter og festivaler, messer og skuer.

Det står klart, efter statsminister Mette Frederiksen mandag aften forlængede den kollektive nedlukning af store dele af kulturlivet i Danmark. Til og med august er der forbud mod større forsamlinger, lød det fra statsministeren på et pressemøde.

Claus Visbye, direktør i Horsens & Friends, havde Bryan Adams- og Sting-koncerter samt Rock i Lunden på sommerens plakat, og virksomheden er dermed en af dem, der bliver hårdt ramt.

Det kommer bag på Visbye, hvor kontant myndighederne griber ind ved at forlænge nedlukningen med så mange måneder.

- Jeg er overrasket over, at perioden blev så lang. Det er vildt, lyder hans umiddelbare kommentar i minutterne efter statsministerens pressemøde.

Hverken koncerterne med de to verdensnavne eller de fem omgange med Rock i Lunden finder sted som planlagt.

- Vi vil arbejde på at flytte de to internationale koncerter til 2021, men det er ikke sikkert, det er muligt, siger han om aflysningen af Bryan Adams, der skulle have spillet i Forum Horsens 18. og 19. maj, og Sting, der skulle have spillet i Lunden 23. juni. Om nogle af koncerterne ved Rock i Lunden kan flyttes og i givet fald hvor mange og hvortil, er ligeledes uvist.

Annonce

Jeg er overrasket over, at perioden blev så lang. Det er vildt.

Claus Visbye

Økonomi under lup

I de kommende dage bliver hovedopgaven for Horsens & Friends at få kommunikeret aflysningerne ud til publikum, som også vil blive kontaktet via deres billetbureau.

Derudover skal de økonomiske konsekvenser af regeringens udspil under lup. Både i Horsens og mange andre steder i Danmark, hvor blandt andet hele striben af sommerfestivaler - for eksempel Roskilde, Jelling, Northside og Smukfest - enten allerede er aflyst eller stirrer mod udskydelse.

- Den første hjælpepakke vil jo være småpenge, når vi får gjort økonomien op efter det her, siger Visbye, som via brancheorgansationen Dansk Live løbende forhandler med myndighederne, blandt andet om mulige kompensations-løsninger.

Hvor forhandlingerne lander, kan han ikke spå om for nuværende.

Flere bliver berørt

Horsens & Friends-direktøren skal også i dialog med de mange sponsorer, der danner det økonomiske grundlag under koncerterne, for at finde ud af, hvordan virksomheden, der er en hjørnesten i brandingen af Horsens som kulturby, bedst kommer videre.

Ud over koncerterne hos Horsens & Friends er Horsens Kommunes store, årlige middelalderfestival, byens dyrskue, den nært forestående tatoveringsfestival Prison Ink på Fængslet nogle af de arrangementer, der forventeligt bliver ramt. Byens nyeste skud på festivalstammen, Wall of Sound, ligger i begyndelsen af september, og den er dermed ikke umiddelbart omfattet af første forlængelse af nedlukningen.

Horsens Folkeblad holder dig opdateret på situationen.

Claus Visbye siger, at Horsens & Friends vil forsøge at flytte koncerterne med Bryan Adams og Sting til 2021, men at det ikke er sikkert, at det kan lade sig gøre. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce