Annonce
Odder

Alrø-borger fandt fredet sæl: Den er skudt to gange med en riffel

Tirsdag havde nogen dækket den halvt opløste sæl til. Men da Hans Nierlsen fandt den mandag aften, var der ifølge ham klare tegn på, at den var blevet kudt to gange med såkaldte blødnæssede kugler, der giver et større udgangshul. Foto: Carina Mayner
Hans Nielsen fandt en halvt opløst sæl på Alrø og er overbevist om, at den er blevet skudt. Vildtkonsulent fra Naturstyrelsen savner billeder af udgangshullerne på den anden side af det halvt opløste dyr.

Alrø: Måske er sælen blevet skudt, måske er den død af en anden årsag og så blevet hakket i af måger, mens den lå i vandet

Det bliver formentlig aldrig opklaret, om det var en skuddræbt sæl, der mandag aften blev fundet på den sydlige strand på Alrø. For dyret var tirsdag gået så meget i opløsning, at ingen mere vil røre ved det. Men er sælen blevet skudt, er der tale om kriminel handling, idet sæler er totalfredede i Danmark.

Finderen af sælen var bl.a. Hans Nielsen, der bor i Sønderby. Han fandt under en aftentur langs stranden det opløste dyr, som ifølge specialister må have drevet rundt i vandet i 5-9 dage, før det mandag skyllede op på stranden.

- Da jeg fandt sælen, var den opløst, men man kunne tydeligt se, at den var skudt med en ekspanderende kugle, idet der var to både indgangshuller og udgangshuller, som jo er ret store. Så jeg er overbevist om, at sælen er blevet skudt, og det irriterer mig. Det er der absolut ingen grund til at gøre, siger Hans Nielsen, der tirsdag kunne konstatere, at nogen havde dækket den døde sæl til med sand.

Annonce
Måske et skudhul, måske er det måger, som har hakket i den døde sæl. Hans Nielsen tog dette foto mandag aften, og han så ifølge eget udsagn tydelige tegn på, at sælen var blevet skudt. Foto: Hans Nielsen

Avisen har forelagt Hans Nielsens billede fra mandag aften til vildtkonsulent Lars Bruun Hansen fra Naturstyrelsen.

Han medgiver, at der kan være tale om skudhuller, men så længe han ikke har set den anden side af sælen, vil han ikke bekræfte Hans Nielsens teori.

Alternativt kan det være måger, som har hakket i den døde sæl, mens den flød rundt i vandet.

- Men hvis sælen er blevet skudt, er det en særdeles ulovlig handling, da sæler er fredede og kun må aflives efter tilladelse fra Naturstyrelsen. Og vi har ikke givet tilladelse de seneste to måneder. Desuden er det 15 dage siden, at bukkejagten ophørte, så hvorfor skulle nogen overhovedet rende rundt med en riffel, medmindre de virkelig går efter sæler? I øvrigt er sælen ikke blevet skudt, mens den var i havet, for her er det kun hovedet, der af og til kommer op over overfladen, siger han.

Hans Nielsen har ikke planer om at gøre mere ved sagen, men han er selv overbevist:

- Jeg så udgangshullerne på den anden anden side af dyret. Og den var blevet skudt, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Odder

Budget i Odder: Partier er glade for fuldt låne-stop og vil afdrage på kommunens gæld

Annonce