Annonce
Ikast-Brande

Alligevel penge til tre landsbyer

Naturparken i Uhre skal friskes op, og det gælder blandt andet bålhytten her. Foto: Mikael Lund
Klovborg, Uhre og Pårup får tilskud til forskellige projekter.
Annonce

Klovborg/Pårup/Uhre: Selvom lokalrådene i tre landsbyer Klovborg, Pårup og Uhre ikke havde fået ansøgt rettidigt, har Ikast-Brande Kommunes erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalg alligevel besluttet at godkende udbetalingen af det årlige grundtilskud til lokalrådene i de tre byer.

I Klovborg ønsker Lokal- og Udviklingsrådet at bruge grundtilskuddet til forskønnelse af byen. Der arbejdes blandt andet på at gøre Klovborg til en demens- og børnevenlig landsby i samarbejde med kommunens frivillighedskoordinator og plejecenter Østervang.

Samarbejdet er opstået i forlængelse af et forslag fra Klovborg Lokal- og Udviklingsråd om at opsætte bænke, skraldespande, beplantning mv. på strategiske steder i byen.

Ud over yderligere bænke samt fastgørelse og beplantning ønsker rådet at oprette QR-koder (eller en app) til Dalen med legeplads, henvisning til shelters og evt. tilslutning til app’en "Min Landsby".

Af forskellige grunde er projektet ikke udført endnu, men der arbejdes ihærdigt på det, så Lokal- og Udviklingsrådet har anmodet om, at grundtilskuddet for 2019 kan overføres til 2020, hvor både 2019- og 2020-midlerne så kan bruges.

Det samlede budget for projektet udgør 80.000 kroner.

Annonce

Forhindringsbane i Naturparken

I Pårup brugte Borger- og Idrætsforeningen i 2018 grundtilskuddet på 1. etape af læhegn i Pårup Park, i alt 61.000 kr. Foreningen har ikke søgt i 2019, men ansøger nu om udbetaling af tilskuddet for 2020, således at etape 2 kan igangsættes. Det samlede budget for etapen udgør 104.125 kr.

Uhre Udviklingsråd brugte kun 8871 kr. af grundtilskuddet fra 2019, da de var usikre på retningslinjerne. De har derfor i december 2019 administrativt fået godkendt, at de kan overføre midlerne til 2020.

De knap 9000 kr. blev brugt til ny opslagstavle/nyhedstavle til opslag om kommende arrangementer og nyheder, caféborde og maling af toiletter.

Som omtalt for nylig ønsker Uhre Udviklingsråd at lave en række nye tiltag i Naturparken samt at foretage nogle mindre reparationer på blandt andet bålhytten.

Det samlede budget for 2020 er på godt 82.000 kr., hvoraf omkring 50.000 kr. skal bruges til anlæggelse af en forhindringsbane. Andre 20.000 skal bruges på en grill i overstørrelse, og derudover har udviklingsrådet planer om at anskaffe to telte på hver 5x8 meter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Høje CO2-mål i EU gavner Danmark

AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Annonce