x
Annonce
Ikast-Brande

Alligevel kommunalt tilskud til genopretning af Ejstrup Bæk

Arbejdet i anlægget er godt i gang, og for nylig var der tunge maskiner på besøg. Arkivfoto
Kommunen giver 10.000 kroner i tilskud til vandløbsprojekt i Ejstrupholms gamle lystanlæg.

Ejstrupholm: På et møde i december valgte Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg at udsætte behandlingen af en ansøgning fra Ejstrupholm Håndværker- og Borgerforening om tilskud til en genopretning af Ejstrup Bæk. Men nu har udvalget alligevel fundet 10.000 kroner til projektet.

Ejstrupholm Håndværker- og Borgerforening ønsker som en del af Vision 2023 for anlægget i Ejstrupholm at forbedre Ejstrup Bæk, der gennemskærer byens gamle lystanlæg, som kan fejre 100-års jubilæum i 2023.

Formålet er at skabe et bedre vandmiljø i anlægget og derigennem forbedre forholdene for både dyr og planter.

Projektet omfatter dels en fjernelse af stemmeværket, der tilbageholder vandet i den gamle andedam, som derefter skal fyldes op, dels en genslyngning af vandløbet over en strækning på ca. 150 meter og endelig etablering af små strømfald ved hjælp af gydegrus og kampesten jævnt fordelt over vandløbsstrækningen.

Genopretningen af vandløbet er første etape af projektet. Arbejdet forventes påbegyndt i løbet af februar; forventningen er, at det kan klares på 1-2 uger.

Håndværker- og borgerforeningen havde derfor ansøgt Ikast-Brande Kommune om et tilskud på halvdelen af de forventede projektudgifter svarende til ca. 60.000 kroner + moms, men kommunens Tekniske område havde anbefalet, at der blev givet afslag på ansøgningen, selvom projektet er naturforbedrende for både vandløbet og de omkringliggende arealer. Forvaltningen mente ganske enkelt ikke, der var penge i budgettet til det.

Heller ikke selvom Ejstrup Bæk er et offentligt vandløb, og vedligeholdelse og administration derfor påhviler kommunen som vandløbsmyndighed.

Udvalget besluttede imidlertid, at Ikast-Brande Kommune yder et bidrag til vandløbsrestaureringen på 10.000 kroner. Pengene tages fra puljen til naturformidling og skiltning. Derudover opfordres håndværker- og borgerforeningen til at søge anden finansiering for den resterende del af projektet, hvilket eventuelt kan ske i en dialog med projekt "Sløjfen".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce