Annonce
Brædstrup

Alle stemte for: Lille vandværk vil lukke sig selv

Træden Gammelstrup Vandværk på Søhulevej i Træden. Foto: Henrik Sandvad
Der var enstemmighed blandt medlemmerne om at blive en del af Brædstrup Vandværk, da Træden Gammelstrup Vandværk holdt generalforsamling om at lukke værket.
Annonce

Træden: Bestyrelsen i Træden Gammelstrup Vandværk I/S indleder nu processen med at lukke det lille vandværk, som leverer vand til cirka 200 husstande i området.

Det sker efter, at medlemmerne på en generalforsamling 9. september enstemmigt besluttede, at vandværket skal opløses, så vandforsyningen kan overtages af Brædstrup Vandværk.

I alt mødte der 23 medlemmer op til generalforsamlingen i Træden Forsamlingshus, og det var den største tilslutning til en generalforsamling i vandværket i mange år, oplyser formand Peter Thomadsen.

- Det var vi rigtig glade for. Der var nogle opklarende spørgsmål blandt de fremmødte, men generelt var der enighed om, at det bedste at gøre er at lukke værket, siger Peter Thomadsen.

Annonce

Dyrere vand i vente

Træden Gammelstrup Vandværk har i mange år haft problemer med små koncentrationer af kulsyre i vandet, og det problem har kommunen nu bedt værket om at løse.


Der var nogle opklarende spørgsmål blandt de fremmødte, men generelt var der enighed om, at det bedste at gøre er at lukke værket.

Peter Thomadsen, formand


En rensning af vandet vil imidlertid betyde, at vandværket risikerer at hæve vandprisen med op mod 20-30 procent, og da værket i forvejen har højere vandpriser end i Brædstrup, valgte bestyrelsen at indstille til generalforsamlingen, at det lille værk opløses, og vandforsyningen fremover skal varetages af Brædstrup Vandværk.

En nedlukning af det lille vandværk fra 1939 er dog ikke gratis. Der vil være udgifter til at forbinde ledningsnettet og udskiftning af vandmålere samt sløjfning af boringer og vandværksbygningen. Bestyrelsen har dog en egenkapital på cirka en million kroner, som den håber, rækker til nedlukningen.

Formand Peter Thomadsen forventer, at der skal holdes yderligere to generalforsamlinger, før opløsningen af Træden Gammelstrup Vandværk er en kendsgerning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce