Annonce
Erhverv

Alle røde lamper lyser i ny dagligvarebutik: Nu er opbakning vigtigere end aldrig før

Økonomien er stram i Min Købmand i Nim, og butikschef Allan Kring Bülow og butiksassistent Ann H. Hansen håber derfor at en række nye tiltag vil få tingene til at vende. Foto: Henrik Sandvad
Omsætningen ligger cirka 30 procent under budgettet for Nims nye dagligvarebutik "Min Købmand". Situationen skal tage en markant ændring inden for det næste halve år, hvis butikken skal fortsætte, lyder det fra butikkens købmand Allan Kring Bülow.

Nim: Glæden var stor, da Nims nye dagligvarebutik Min Købmand åbnede 1. juni på Præstevænget. Siden er smilene dog stivnet især hos byens nye købmand, Allan Kring Bülow. Omsætningen har siden åbningen lagt konsekvent cirka 30 procent under budgettet.

- Det er slet ikke gået som forventet. En stor del af det skyldes, at vi ikke har fået de kunder ind fra vejen, som vi havde håbet på. Fra når vi åbner klokken 7.30 til cirka klokken 14-15 stykker, ser vi stort set ingen mennesker i butikken. Der kommer først liv i butikken om eftermiddagen, når folk fra Nim kommer hjem fra arbejde, siger Allan Kring Bülow.

Ifølge købmanden lægger de lokale en vis handel i butikken, men de måtte gerne benytte den lokale dagligvarebutik lidt mere.

- Vi skal dog først og fremmest have mere gang i vejsalget, så nu vil vi prøve at få fat i de håndværkere, som kører på vejene. Vi sætter derfor om kort tid skilte op på Horsensvej og Skanderborgvej med produkter, som henvender sig til dem. Det er kolde drikkevarer, kaffe, pølsehorn og smurte rundstykker. Det håber vi selvfølgelig, rykker et eller andet. Det er svært at sige hvor meget, men vi står i en situation, hvor alt kan bruges, siger Allan Kring Bülow.

Annonce

Jeg står og hæfter personligt for alt, så hvis det ikke går, er jeg færdig. Så vil jeg stå tilbage med en lang næse og gæld resten af livet. Det er ikke sjovt for mig eller min familie. Det er en alvorlig situation, så det er hårdt.

Allan Kring Bülow, købmand i Min Købmand i Nim

De røde lamper lyser

Købmanden lægger ikke skjul på, at situationen skal vendes nu, hvis butikken skal overleve.

- Når vi på årsbasis kommer til at mangle tre millioner kroner, som tingene kører nu, er det et voldsomt stort beløb for os. Hvis man mangler 30 procent på bundlinjen, ændrer det alt. Det er der ikke mange virksomheder, der kan håndtere - og slet ikke nyopstartede virksomheder. Så der er røde lamper over det hele lige nu. Det har fået den konsekvens, at jeg har måtte opsige min butikschef, og jeg er i butikken noget mere. Så vi kører på en skrabet bemanding. Det er selvfølgelig en konsekvens af økonomien, siger Allan Kring Bülow.

Ingen god investering

Han indrømmer, at han er skuffet over udviklingen i butikken.

- Det er langt fra, hvad jeg havde håbet på og forventet. Jeg havde en klar forventing om, at omsætning ville være bedre. Hvis jeg havde vidst, at vi lå på det her niveau, var der ingen i hele verden, som ville gå ind i det her projekt. Økonomisk er det en håbløs investering, som det er lige nu. Så der skal ske noget. Men tiden spiller en rolle nu, og det er ikke meget, vi skal æde fra de andre for, at tingene hænger sammen. Der skal dog ske en markant ændring inden for de næste halve år, så det er vigtigere med opbakning som aldrig før, siger Allan Kring Bülow.

Risikerer personlig konkurs

Både købmanden og Dagrofa forventer, at hjulene i dagligvarebutikken kan køre hurtigere, end de gør i øjeblikket. Til gengæld har bankerne meldt ud, at de ikke ønsker at stille en kassekredit til rådighed, så butikken kører i øjeblikket udelukkende på kredit fra Dagrofa.

- Vi lever på Dagrofas nåde. Det er en presset situation og ikke sjovt at være i. Jeg tror, at alle, der har prøvet at være selvstændig erhvervsdrivende, kan sætte sig ind i, at det ikke er sjovt. Jeg står og hæfter personligt for alt, så hvis det ikke går, er jeg færdig. Så vil jeg stå tilbage med en lang næse og gæld resten af livet. Det er ikke sjovt for mig eller min familie. Det er en alvorlig situation, så det er hårdt, siger Allan Kring Bülow.

Nims nye Min Købmand blev etableret efter, at byens borgere i 2018 samlede 2,7 millioner kroner ind til en ny butiksbygning på Præstevænget, som Dagrofa og Min Købmand lejer sig ind i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt ved McDonald's og Jem & Fix: Politiet havde fået tip om udlejningsbil

Erhverv For abonnenter

Bojsen-modtager: Tænk, at vores kunder synes, at vi fortjener den pris...

Annonce