Annonce
Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Chelsea-tilhængere i tusindvis demonstrerede tirsdag aften uden for klubbens stadion, Stamford Bridge, under opgøret mod Brighton. Fans var utilfredse med klubbens beslutning om at slutte sig til et forslag om at skabe en europæisk udbryderturnering for Europas bedste fodboldhold. Foto: Adrian Dennis/Ritzau Scanpix
De seks Premier League-klubber, der skulle være med til at starte Super League, har nu trukket sig.

Mængden af hold, der skulle deltage i en kommende Super League for kontinentets bedste fodboldhold, er tirsdag blevet skåret halvt over.

Samtlige engelske hold - Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City og Tottenham - har nemlig trukket sig fra forslaget.

Det skriver klubberne på deres hjemmesider.

Senest har Chelsea bekræftet, at klubben har påbegyndt en exit fra projektet.

- Vi har nu haft tid til at overveje sagen fuldt ud og har besluttet, at vores deltagelse i disse planer ikke vil være i klubbens, fansenes eller den brede fodbolds bedste interesse, skriver Chelsea på hjemmesiden.

Arsenal skriver i et åbent brev til klubbens fans:

- Vi begik en fejl, og det undskylder vi for.

- Som resultat af at vi lyttede til jer og det bredere fodboldsamfund, har vi trukket os fra den foreslåede Super League.

Også Tottenham bekræfter i et åbent brev, at klubben trækker sig, og beklager, at fans måtte føle sig trådt over tæerne.

- Vi beklager den angst og bekymring, der udsprang af forslaget om en Super League, skriver klubben.

Overblik: Fodboldverdenen hylder engelsk farvel til piratliga  

Dyb frustration blev erstattet af kæmpe jubelbrøl, da Chelseas fans tirsdag havde forsamlet sig foran klubbens stadion for at protestere mod den nye Super League.

Årsagen var nyheden om, at Chelsea sammen med Arsenal, Tottenham, Manchester United, Manchester City og Liverpool alligevel ikke vil deltage i udbryderligaen.

Det er en beslutning, der ikke kun vækker glæde hos fansene. Også spillere og forbund har udtryk deres begejstring for den engelske skrinlægning af den lukkede liga.

Her er et udpluk af reaktionerne:

* Manchester City-spilleren Benjamin Mendy:

- Sikke en smuk dag for fodbolden. Lad os fortsætte med at spille. Lad os fortsætte med at kæmpe. Lad os fortsætte med at drømme. Det er grunden til, at vi gør det her.

* Kenny Dalglish, tidligere manager for Liverpool:

- Fans har altid været og vil altid være en integreret del af Liverpool. På så mange måder er de klubben. Jeg er lettet over at vide, at klubben har lyttet til dem.

* Gary Neville, tidligere anfører for Manchester United:

- Folket har talt. Vi var på grænsen til anarki, hvis dette havde fortsat. Peréz (præsidenten for Super League, red.) har måske en bøde på 100 millioner pund hængende over hovedet på klubberne - det håber jeg. Jeg håber, at klubberne får en massiv bøde for at trække sig, så de ender med at æde hinanden op.

* Gerard Pique, forsvarsspiller hos FC Barcelona:

- Fodbold tilhører fansene. I dag mere end nogensinde før.

* Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, (før nyheden blev endeligt bekræftet):

- Chelsea og Manchester Citys beslutning - hvis den bliver bekræftet - er den helt rigtige, og det skal de have ros for. Jeg håber, at de andre klubber, der har været involveret i den europæiske Super Leauge, følger efter.

* Midtbanespiller for Monaco Cesc Fabregas:

Godt arbejde, fodboldfans. Sporten er ikke noget uden jer.

* Uefas præsident, Aleksander Ceferin:

- De er tilbage i folden nu, og jeg ved, at de har en masse at tilbyde. Ikke bare til vores turneringer, men til hele det europæiske spil.

- Det vigtigste er nu, at vi kommer videre og genopbygger det fællesskab, som spillet havde før alt dette, og at vi sammen bevæger os fremad.

* Det engelske fodboldforbund (FA):

- Engelsk fodbold har en stolt historie baseret på muligheden for alle klubber, og sporten har været enstemmig i afvisningen af en lukket liga. Det var et forslag, der kunne have delt sporten. I stedet har det samlet os alle.

Kilder: Reuters, Twitter, The Guardian.

Manchester City var den første britiske klub, der tirsdag aften meldte ud, at man havde sat de juridiske hjul i gang for at trække sig fra forslaget om Super League.

Senere tirsdag aften mødtes klubberne ifølge det britiske medie BBC for at diskutere kritikken af turneringen. Det er nu efter det møde, at klubberne har besluttet sig for at trække sig.

Forslaget om en udbryderturnering, der samtidig skulle være enden på holdenes deltagelse i Champions League, mødte en sønderrivende kritik fra fans, tv-stationer, fodboldeksperter og andre klubber.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) truede med at udelukke klubberne fra Champions League, ligesom at det var på tale, at spillere, der tog del i Super League, skulle udelukkes fra at deltage i Uefas turneringer for landshold.

/ritzau/

Læs Manchester Uniteds pressemeddelelse her
Læs Tottenhams pressemeddelelse her
Læs Manchester Citys pressemeddelese her
Læs Arsenals pressemeddelelse her
Læs Liverpools pressemeddelelse her
Læs Chelseas pressemeddelelse her
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce