Annonce
Sport

Alle 121 ryttere til DM skal coronatestes

- Det er sikkert, at DM i Middelfart gennemføres, siger DCU's formand Henrik Jess Jensen. Foto: Ida Guldbaek Arentsen/Scanpix.
Mange lokale ryttere kører DM i Middelfart søndag 23. august

Aalborg: Alle deltagere til DM i cykelløb i Middelfart om 14 dage skal have en kvittering for en coronatest, der ikke er mere end fire dage gammel. Ellers kommer de ikke til start.

Det siger Danmarks Cykel Unions formand Henrik Jess Jensen til Folkebladet.

- Vi har fået tilladelse til at have 200 ryttere i A-feltet, fordi der er tale om et løb for professionelle, siger Henrik Jess Jensen. Dermed slipper vi for at skære ned. Vi havde frygtet, at vi skulle til at beskære feltet. Det havde ikke været sjovt, for hvem skulle skæres væk? Nu er alle bekendt med, at de skal coronatestes før DM, og det gælder alle, både officials, presse og dem, der iøvrigt vil være i kontakt med andre, påpeger formanden.

- Alle tilskuere skal sidde ned og holde afstand, så vi har dobbelt så stor kapacitet med tribuner, som vi plejer, siger han.

121 ryttere er tilmeldt det 87. danske mesterskab.

Annonce

Lokale deltagere

For første gang er Horsens og Vejle ikke repræsenteret med et kontinentalhold, men der kommer flere ryttere fra det lokale område.

Michael Carbel fra Brædstrup og NTT Pro Cycling og Mikkel Honoré fra Fredericia og Quick Step er de største lokale navne.

Jesper Schultz fra Riwal og Daniel Lyhne fra Team Colo Quick bor begge i Vejle.

William Blume Levy fra Team Colo Quick er fra Horsens og går i skole i Vejle.

Mads Andersen bor i Hedensted og kører for Herning Cykelklub.

Anthon Charmig fra Team Colo Quick er fra Odder.

Jonas Nordal Jakobsen kører for Vejle Cykelklub og er fra Vejle.

Annonce

Syv fra Odder

Odder Cykelklub stiller med syv ryttere, Søren Vosgerau, Stefan Ryom, Johannes Dahl, Thomas Decker, Lasse Mikkelsen, Frederik Lund og Teit Christiansen.

Give Cykelklub stiller med fire mand: Daniel Guld, Anders Bruun, Jeppe Falk-Kristensen og Thomas Bilde.

Der er masser af tidligere Horsens- og Vejle-ryttere til start, bl.a. Niklas Larsen fr UnoX, der er en af favoritterne.

Den forsvarende danske mester Michael Mørkøv er favorit med Kasper Asgreen og Mikkel Honoré som hjælpere. Mørkøv kan tangere den gamle Horsens-rytter Christian Pedersens rekord med tre mesterskaber på stribe. Christian Pedersen vandt i 1943, 1944 og 1945.

DM køres også i U19 og dameklasse, mens man har aflyst U17.

Annonce

Enkeltstart i Slagelse

Enkeltstarten er flyttet til Slagelse i oktober, da politiet ikke har motorcykler nok til at gennemføre kampen mod uret.

Hos kvinderne er Julie Leth fra Odder blandt deltagerne. Amalie Dideriksen er favorit. Hun vandt mændenes C-klasse i Randers forleden.

- Det står fast, at DM genenmføres, understreger Henrik Jess Jensen,

Derimod er Post Cup'en i tikøb og gadeløbet i Hadsten aflyst, og man forventer aflysning af de fleste planlagte cykelløb i resten af sæsonen på grund af coronaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce