Annonce
Horsens

Allans bil er fundet igen - lige ved politistationen

Allan Bahns Citröen er fundet igen, men den er ikke fragtet hjem til ham, da både nøgle og reservenøgle er væk. Privatfoto/Privatfoto
Nøgler og gerningsmand var væk, og bilen lignede en losseplads indeni, men den er fundet, fortæller Allan Bahn, der i sidste uge fik stjålet sin bil af dem, han havde lejet den ud til.

Horsens/Vejle: - Den blev fundet af politiet. På parkeringspladsen ved Rema 1000 - faktisk lige ved siden af politistationen i Vejle.

Sådan fortæller Allan Bahn fra Horsens, der siden torsdag har manglet sin bil på grund af tyveri. Eller faktisk har han manglet den i længere tid, for tirsdag i sidste uge lejede han den ud til en kvinde og hendes søn fra Vejle gennem udlejningsappen SnappCar.

De skulle aflevere den tilbage igen om torsdagen, men da de ikke gjorde det, kørte Allan Bahn og en kammerat selv til Vejle for at hente den. Her var beskeden fra kvinden, at sønnen og bilen var væk.

Annonce

Sagen kort

Tirsdag aften i sidste uge tog en kvinde fra Vejle kontakt til Allan Bahn fra Horsens gennem biludlejningsappen SnappCar. Hun og hendes søn ville hans bil, en Citroën C4 Grand Picasso, fordi hendes egen skulle på værksted.

De kom aldrig tilbage med bilen, da den skulle afleveres torsdag aften, så Allan Bahn og en kammerat kørte til Vejle for at hente den. Her var beskeden fra kvinden, at sønnen og bilen er væk.

- Vi kørte derned og bankede på, og der virkede hun rimelig ligeglad - nærmest som om, hun forventede det, fortalte Allan Bahn, da Folkebladet snakkede med ham første gang.

Han kontaktede med det samme politiet, og derefter blev både bilen og sønnen efterlyst.

- Hun har afleveret alle oplysninger. Kørekort, adresse og telefonnummer, så det er et forholdsvis dumt tyveri, fortalte Allan Bahn.

Nu er bilen så fundet igen.

Ligner en losseplads

I går, tirsdag, fik han så et opkald fra politiet ved 16-tiden. Bilen var fundet, og nu ville betjentene lige observere den et stykke tid, hvis nu gerningsmanden skulle dukke op. En times tid senere ringede de igen, og så kunne Allan Bahn tage turen til Vejle sammen med sin kone.

- Vi observerer den også lige først, men vi kan også se, at den ikke er låst, fordi ellers ville sidespejlene været klikket ind. Så jeg ringer til politiet og får lov til at kigge i den, siger Allan Bahn, der ikke mødes af samme bil, som han lejede ud ugen forinden.

- Den ligner en losseplads, der er blevet røget derinde, og der ligger nogle ting, som ikke er vores. Dem kom politiet så og beslaglagde, og så blev bilen fjernet med SOS, fortæller Allan Bahn.

Ingen nøgler

Bilen er dog ikke meget værd for Allan Bahn lige nu. Nøglen var nemlig forsvundet med gerningsmanden, og ekstranøglen blev væk i et DSB-tog for halvandet år siden. Bilen er derfor heller ikke fragtet hjem til adressen i Horsens, for der vil gerningsmanden bare kunne vende tilbage og snuppe bilen igen.

Allan Bahn afventer derfor at få et nyt sæt nøgler, og så skal bilen have en ordentlig tur med diverse rengøringsmidler.

- Den skal fremstå som en ikke-ryger-bil igen, og der har jeg taget sagen op med SnappCar, som bilen blev udlejet igennem. Det er nemlig ikke vores forsikring, men deres, der skal bruges til at dække det, siger han.

Folkebladet har været i kontakt med Sydøstjyllands Politi, der har gennemgået døgnrapporten for det forgangne døgn. Her fremgår sagen ikke, og politiet kan derfor hverken be- eller afkræfte historien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce