Annonce
Navne

Allan Flyvbjerg er blevet æresmedlem af Diabetesforeningen

Allan Flyvbjerg. Foto: Nils Lund Pedersen

Odder: 60-årige Allan Flyvbjerg, der stammer fra Odder, og som er tidligere formand for Diabetesforeningen og nuværende direktør på Steno Diabetes Center Copenhagen, er udnævnt til æresmedlem af Diabetesforeningen.

- Jeg er simpelthen pavestolt. Selv om jeg har fået nogle priser tidligere, så er denne pris helt klart i top tre. Jeg vil fortsat gøre mit til at hjælpe diabetessagen fremad, siger Allan Flyvbjerg i en pressemeddelelse.

Han er en højt anerkendt forsker på diabetesområdet med over 600 videnskabelige publikationer bag sig, og han har modtaget adskillige prominente internationale priser.

Efter tiden som formand for Diabetesforeningen i 2000-2011 tiltrådte han som sundhedsdekan på Aarhus Universitet, og i 2016 blev han udnævnt til sin nuværende stilling i København.

Udnævnelsen til æresmedlem fandt sted på weekendens repræsentantskabsmøde, hvor Torsten Lauritzen blev valgt som formand for Diabetesforeningen, hvor han har afløst Truels Schultz.

Torsten Lauritzen er professor, dr. med. og tidligere praktiserende læge. Han er 68 år og har en omfattende forskerkarriere bag sig indenfor netop diabetes. Han fungerer fortsat som professor to dage om ugen på Aarhus Universitet. Indtil for fire år siden drev han samtidig en lægepraksis i Ebeltoft. Torsten Lauritzen var fra 2015 til 2017 lægefaglig chefrådgiver i Diabetesforeningen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Annonce