Annonce
Horsens

Alkoholiseret motion med broen og skovskiderstillingen: Wall of Sound har opskriften til dagen derpå

Broen mestrede instruktør Stephan Grabow, mens der var blandet succes blandt deltagerne. Foto: Morten Pape
Lørdagen på Wall of Sound bød på en stille start, men en god opskrift på at komme tilbage i feststemning viste sig at være kombinationen af øl og yoga.

Horsens: Dagen derpå i parkområdet foran Fængslet. Første dag med festival er overstået, og nu gælder det endnu en tørn. Hvordan kommer man lige i gang igen?

Det har festivalarrangørerne på Wall of Sound heldigvis tænkt på, og derfor har de lagt en lidt specielt arrangement ind i programmet.

Drunken Yoga hedder det, alkoholiseret motion kaldte instruktøren det, og i virkeligheden er det nok mest af alt en god opskrift på, hvordan man får højt humør på og bliver klar til endnu en festlig dag.

Folkebladets udsendte spredte en måtte ud sammen med de andre deltagere, fik en påkrævet øl i hånden og tog del i løjerne.

Annonce
Mens yogaøvelserne kunne være en udfordring, så var øldrikningen intet problem - i hvert fald ikke for Christian Pontoppidan her. Foto: Morten Pape

Altid med en øl

- Vi skal ikke stå stille, var det første, som instruktør Stephan Grabow påpegede, da seancen rigtig gik i gang.

Det skete i den rolige afdeling med at køre hofterne rundt i cirkelbevægelser.

- Husk altid at have fat i jeres øl, forklarede Stephan Grabow, der nu satte lidt mere tempo på.

Det skete med diverse slingreøvelser, der måske fik deltagerne til at mindes gårsdagens udskejelser.

- Vi skal rejse os ved det træ, hvor vi er væltet, sagde han så og kastede sig forover.

En tur i skovskiderstilling

Med en enkelt hånd placeret på måtten - og den anden klamrende til øllen - blev det ene ben nu løftet, inden instruktøren kastede sig tilbage for igen at stå almindelig positur.

Sådan fortsatte yogalektionen med forskellige øvelser, der alle tog udgangspunkt i fuldemands-referencer. Der blev lavet broer, der blev balanceret på et ben, og der blev også lidt lummert, da deltagerne skulle ligge på maven med rumpen strittende op i vejret.

Da det blev tid til at bøje i knæene, måtte en af deltagerne bryde ind:

- Er det tid til skovskiderstillingen nu? spurgte Rasmus Dannevang Matzen.

Og det var det såmænd.

En øl i hånden var en fast del af temaet. Man skulle jo i gang igen efter en hård fredag. Foto: Morten Pape

Godt med en "reparationsbajer"

Drunken Yoga er et smadderhyggeligt og afslappende arrangement, der passer perfekt ind i Wall of Sounds festivalånd. Lidt ærgerligt er konceptet også noget, der skal foregå først på dagen, hvor pladsen endnu er ret så tom.

Året før havde der været flere tilskuere - og øllene var i øvrigt byttet ud med gin og tonic.

Her virkede det ganske glimrende med en "reparationsbajer", og det var egentlig et indslag, der fortjente flere deltagere og flere tilskuere, for det var en sjov måde at komme i gang igen på.

Anbefalingen herfra lyder i hvert fald på at kombinere yoga med en øl eller to, hvis du skal i feststemning en lørdag eftermiddag.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Horsens

Sandwiches går som varmt brød i ny bar

Annonce