Annonce
Horsens

Alkoholiseret motion med broen og skovskiderstillingen: Wall of Sound har opskriften til dagen derpå

Broen mestrede instruktør Stephan Grabow, mens der var blandet succes blandt deltagerne. Foto: Morten Pape
Lørdagen på Wall of Sound bød på en stille start, men en god opskrift på at komme tilbage i feststemning viste sig at være kombinationen af øl og yoga.

Horsens: Dagen derpå i parkområdet foran Fængslet. Første dag med festival er overstået, og nu gælder det endnu en tørn. Hvordan kommer man lige i gang igen?

Det har festivalarrangørerne på Wall of Sound heldigvis tænkt på, og derfor har de lagt en lidt specielt arrangement ind i programmet.

Drunken Yoga hedder det, alkoholiseret motion kaldte instruktøren det, og i virkeligheden er det nok mest af alt en god opskrift på, hvordan man får højt humør på og bliver klar til endnu en festlig dag.

Folkebladets udsendte spredte en måtte ud sammen med de andre deltagere, fik en påkrævet øl i hånden og tog del i løjerne.

Annonce
Mens yogaøvelserne kunne være en udfordring, så var øldrikningen intet problem - i hvert fald ikke for Christian Pontoppidan her. Foto: Morten Pape

Altid med en øl

- Vi skal ikke stå stille, var det første, som instruktør Stephan Grabow påpegede, da seancen rigtig gik i gang.

Det skete i den rolige afdeling med at køre hofterne rundt i cirkelbevægelser.

- Husk altid at have fat i jeres øl, forklarede Stephan Grabow, der nu satte lidt mere tempo på.

Det skete med diverse slingreøvelser, der måske fik deltagerne til at mindes gårsdagens udskejelser.

- Vi skal rejse os ved det træ, hvor vi er væltet, sagde han så og kastede sig forover.

En tur i skovskiderstilling

Med en enkelt hånd placeret på måtten - og den anden klamrende til øllen - blev det ene ben nu løftet, inden instruktøren kastede sig tilbage for igen at stå almindelig positur.

Sådan fortsatte yogalektionen med forskellige øvelser, der alle tog udgangspunkt i fuldemands-referencer. Der blev lavet broer, der blev balanceret på et ben, og der blev også lidt lummert, da deltagerne skulle ligge på maven med rumpen strittende op i vejret.

Da det blev tid til at bøje i knæene, måtte en af deltagerne bryde ind:

- Er det tid til skovskiderstillingen nu? spurgte Rasmus Dannevang Matzen.

Og det var det såmænd.

En øl i hånden var en fast del af temaet. Man skulle jo i gang igen efter en hård fredag. Foto: Morten Pape

Godt med en "reparationsbajer"

Drunken Yoga er et smadderhyggeligt og afslappende arrangement, der passer perfekt ind i Wall of Sounds festivalånd. Lidt ærgerligt er konceptet også noget, der skal foregå først på dagen, hvor pladsen endnu er ret så tom.

Året før havde der været flere tilskuere - og øllene var i øvrigt byttet ud med gin og tonic.

Her virkede det ganske glimrende med en "reparationsbajer", og det var egentlig et indslag, der fortjente flere deltagere og flere tilskuere, for det var en sjov måde at komme i gang igen på.

Anbefalingen herfra lyder i hvert fald på at kombinere yoga med en øl eller to, hvis du skal i feststemning en lørdag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Horsens

Til kamp mod nethandel: Butikkernes arbejde har skabt 'positive vinde' i Horsens

Annonce