Annonce
Erhverv

Aldi rykker ind på Kvickly-grunden: Flytter en af sine to Horsens-butikker

Projektet på Kvickly-grunden omfatter både boliger og butikker. En af butikkerne bliver Aldi, afslører udvikleren, AP Pension. Illustration: AP Pension

Når Kvickly-grunden næste år er forvandlet fra en byggeplads til en ny bydel med boliger, restauranter og butikker, flytter Aldi sin butik fra Høegh Guldbergs Gade til den centrale plads.

Horsens: Dagligvarekæden Aldi åbner næste år en butik på midtby-grunden, der tidligere husede Kvickly.

Det oplyser AP Pension, der udvikler grunden med både butikker, restauranter og boliger.

Projektet omfatter blandt andet lejemål til to supermarkeder. Netto rykker ind i det ene, og nu har Aldi altså skrevet under på lejekontrakten til det andet.

Jan E. Jørgensen, ejendoms- og udviklingschef i Aldi, fortæller, at Aldi dermed har i sinde at rykke ud af de nærliggende rammer på Høegh Guldbergs Gade 11, hvor kæden har haft butik siden 2010.

- Det ny torv har en meget markant og helt central placering, og vi ser det ganske enkelt som en væsentlig bedre placering end vores nuværende på Høegh Guldbergs Gade. Vi kommer meget nærmere bymidten, livet i centrum og flere potentielle kunder, siger han.

Butikken på Høegh Guldbergs Gade er fortsat åben og vil være det helt frem til flytningen, understreger Jan E. Jørgensen. Hvornår i 2020 lejemålet på Høegh Guldbergs Gade kan siges op, og flyttekasserne kan pakkes, tør han endnu ikke sige.

-Det er svært at gisne om, siger han.

Annonce

Aldi i Horsens


  • I 2010 flyttede Aldi fra Strandkærvej til en mere central placering på Høegh Guldbergs Gade. I løbet af 2020 flytter denne forretning til Kvickly-grunden.
  • Aldi har også butik på Sundvej. Den åbnede i 2014, og den butik og beliggenhed beholder kæden.
  • Fra 2003 til 2014 havde Aldi også butik på hjørnet af Priorsløkkevej og Nørrebrogade. Den lukkede ned i forbindelse med åbningen på Sundvej.
  • I mange år havde Aldi desuden butik på Jens Chr. Juliussens Vej ved Emilies Plads. Den lukkede i 2010.
I 2010 flyttede Aldi sin butik fra Strandkærvej til Høegh Guldbergs Gade, og næste år flytter butikken endnu tættere på midtbyen. Arkvifoto

Restauranter og blokbutikker

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, tør heller ikke allerede nu sætte dato på en overtagelse, men hvis alt går efter planen, bliver det forår 2020, siger han.

Han glæder sig over, at også Aldi vil være en del af det ny torv, siger han.

- Det vil være med til at give flere indkøbsmuligheder for de kommende beboere, og alle pensionskunderne i AP Pension vil få økonomiske fordele ud af lejeaftalen, siger han i en pressemeddelelse fra AP Pension.

Foruden de to dagligvarebutikker - Netto og Aldi - er der lejemål på vej til fire restauranter og fire boksbutikker, og ifølge Peter Olsson har der været stor rift om erhvervslejemålene, der er så godt som udlejede.

Flere lejere er dog endnu ikke parat til at afsløre lejeaftalerne. Foruden Netto og Aldi er det kun Elgiganten, der er offentliggjort som ny lejer. Elgiganten flytter også sin forretning fra Grønlandsvej.

AP-direktøren glæder sig over opbakningen, projektet i Horsens har mødt. Den vidner om en rivende udvikling i Horsens, mener han.

- Vi investerer i Horsens, fordi det er en kommune, hvor der hele tiden sker noget. Der er et inspirerende byliv og en stor udvikling. Fra kommunens side har man turde se de mange muligheder, og det vidner om de ambitioner, der er i Horsens.

- Vi har fra starten af projektet mødt stor opbakning lokalt. Derfor er vi meget tilfredse med, at erhvervslivet også kan se de mange fordele ved at blive en del af et helt nyt byområde, siger Peter Olsson i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

21-årig til politiet: "Fucking spassere"

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce