Annonce
forside

Alarmselskab: Påsken fordobler antallet af indbrud

Der er større risiko for indbrud i påskedagene, melder et alarmselskab. Arkivfoto
Danmark - Påskedagene er traditionelt travle dage for landets indbrudstyve. Faktisk er antallet af indbrud dobbelt så højt i påsken som i en normal uge, viser tal fra et af Danmarks største alarmselskaber.

- Går det som det plejer, vil vi have dobbelt så mange sager med indbrud som i en normal uge. Påsken er sammen med julen et af de tidspunkter hvor vi har mest at se til, skriver direktør for sikkerhed og drift hos alarmselskabet Verisure, Niels Chemnitz, i en pressemeddelelse.

- Det er voldsomt irriterende at det skal være sådan. Der er derfor ekstra grund til at sikre sin bolig mod ubudne gæster. Mange tyve går hurtigt videre, hvis huset ved første øjekast er svært at bryde ind i, siger Niels Chemnitz.

Alarmselskabet har 10 gode råd til at sikre sin bolig mod ubudne gæster:

1. Betragt din bolig som en skal. Gå en tur rundt om dit hjem og vurder hvor det vil være lettest at bryde ubemærket ind.

2. Se efter at udendørs redskaber ikke er tilgængelige. Lås f.eks. stiger inde i redskabsskuret.

3. Øg sikkerheden med sikkerhedsbeslag på vinduerne, sæt tremmer for kældervinduerne og få en ekstra lås på kælder og hoveddør.

4. Tilmeld dig og dine naboer nabohjælp eller opret et lignende fælleskab, hvor I hjælper hinanden med at holde et vågent øje med omgivelserne og hinandens boliger.

5. Snyd tyven, så det ligner, I er hjemme. Lad lyset og radioen/tv'et være tændt, hvis du er væk i kortere tid. Anvend kunstige levende lys i vinterperioden. Bed naboen om at bruge den skraldespand og tømme postkassen jævnligt.

6. Opsæt bevægelsessensorer omkring huset og lys godt op, så tyven føler sig eksponeret.

7. Undgå synlige bærbare computere, iPads og iPhones.

8. Husk at lukke alle vinduer og døre. Også i badeværelset på 1. sal. Forsikringer dækker typisk ikke, hvis boligen ikke er forsvarligt låst.
9. Anvend låse som kun kan åbnes med nøgle. Det er vigtigt, at tyven vurderer, at det er svært at komme ud med sine tyvekoster.

10. Overvej at få alarm hvis du har børn, som kommer alene hjem eller du føler dig utryg ved at være hjemme om natten.

Fakta

I 2015 var der 33.199 indbrud i private beboelse, kilde: politi.dk

Verisure registrede i påsken 2015 og 2014 dobbelt så mange indbrud som i en normal uge.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

30-årig snuppet for indbrud i Sjællandsgade

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce