Annonce
Horsens

Akutafdeling på sygehuset tager hul på to år med byggeri

I dag skal man ind via ambulancerampen, når man skal på skadstuen eller til lægevagten - selv om man kan gå selv. Når udvidelsen og ombygnigen af Akutafdelingen er på plads, får de patientgrupper indgang gennem hospitalets nye fløj ud mod Sundvej, Nye Nord. Men det er altså først om to år. Arkivfoto
Akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens skal i løbet af to år gennem en stor udvidelse og renovering af afdelingen, samtidig med at den modtager akutte patienter.

Horsens: Nu går næste byggeprojekt i gang på Regionshospitalet Horsens. Det gælder Akutafdelingen, som skal udvides og renoveres. Et arbejde, der foregår, samtidig med at patientstrømmen til afdelingen fortsætter. Det store projekt ventes færdigt i 2021.

- Forinden skal vi igennem to år, hvor vi bygger om, samtidig med at vi opretholder den daglige drift. Det har vi lagt en grundig plan for, men vi kan desværre ikke undgå, at for eksempel ventende patienter og personale kommer til at se og høre til byggeriet. Det håber vi på forståelse for, siger Ulf Hørlyk, ledende overlæge på Akutafdelingen, i en pressemeddelelse.

Når ombygningen efter planen står færdig i 2021, vil afdelingen rumme alle moderne faciliteter til hurtig modtagelse, udredning og behandling af akutte patienter. I alt 2000 kvadratmeter skal bygges om og lægges til.

Patienter kan blandt andet se frem til bedre adgangsforhold, venteområder og mulighed for en sengsstuer, når den sidste af to store ombygninger af afdelingen er færdig.

Den første udvidelse blev gennemført i 2015-16.

Annonce

Ny indgang til gående

- Akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens spiller en vigtig rolle. Derfor har regionsrådet trods stram økonomi prioriteret at sikre gode og tidssvarende rammer. Jeg er sikker på, at den nye akutmodtagelse bliver en kæmpe forbedring for patienterne, siger Henrik Gottlieb Hansen (S), formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland.

Når den nye Akutafdeling står færdig i 2021, vil den være på i alt 3100 kvadratmeter med 38 sengepladser, traume- og modtagestuer, egen laboratorie- og billeddiagnostisk funktion samt nye opholdsarealer til patienter og pårørende, nye vagtlægerum og personalefaciliteter.

Gående patienter til Lægevagten og Skadestuen vil i samme forbindelse få deres egen indgang via Nye Nord og undgår dermed fremover at skulle ind via ambulancerampen, som det er tilfældet i dag.

Regionsrådet har tidligere godkendt og bevilget penge til de to udvidelses- og ombygningsetaper af Akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce