Annonce
Horsens

Aktivt panel og tilskuere til grundlovsdebat på Fængslet

Spørgelysten var stor, da Fængslet søndag afholdt en lettere forsinket grundlovsdebat. I panelet fra venstre har vi Peter Lund Madsen, Bente Klarlund, Kjeld Møller Pedersen, Anne Glad og Jens Meldgaard Bruun. Foto: Nana Renée Andersen.
Håbet var 300 gæster, men kun 145 mødte op, da Fængslet søndag holdt grundlovsdebat med en række kendte aktører. Til gengæld var spørgelysten stor.
Annonce

Horsens: Det var særdeles aktive deltagere, der søndag mødte op på Fængslet til den anden udgave af Grundlovsdebat, der egentlig skulle have været holdt i juni, men blev udskudt nogle måneder som følge af corona.

145 gæster deltog i debatten. Håbet var 300 deltagere,  alligevel er Fængslet særdeles tilfreds med arrangementet, fortæller eventansvarlig Nana Renée Andersen.


Grundlovens dag er normalt en dag, hvor politikere og store personligheder har et talerør til befolkningen. Store debatarrangementer er ret sjældne, men det er hele pointen her, at vi ønsker en dialog.

Nana Renée Andersen, eventansvarlig


- Indholdsmæssigt gik det forrygende. Jeg er meget overvældet over, hvor aktivt publikum var. Der var gang i den under hele arrangementet. Vi havde håbet på flere deltagere, og under normale omstændigheder ville 145 ikke være rentabelt. Men fordi vi havde fået en bevilling fra Realdania, havde vi mulighed for at afholde det alligevel, siger hun.

Annonce

Sundhed på programmet

Det var FN's tredie verdensmål, "sundhed og trivsel", der var temaet for årets debat.

Brødrene Anders og Peter Lund Madsen var hyret til at styre debatten, og panelet bestod blandt andre af læge Bente Klarlund, sociolog Anders Petersen, Anne Glad, skuespiller Carla Mickelborg og sundhedsprofessor Kjeld Møller Pedersen.

De diskuterede både vores fysiske og mentale sundhed med et spørgelysten publikum.

Annonce

Klar igen næste år

Det er anden gang, Fængslet afholder Grundlovsdebat, og det er et arrangement, der er kommet for at blive.

- Det er det helt sikkert. Vi laver det i samarbejde med Fængselsmuseet, og vi vil det virkelig gerne, fordi det bringer noget nyt på bordet i forhold til de kulturtilbud, vi har i Horsens og Østjylland. Arrangementet kommer til at køre i så mange år frem, som vi kan, siger Niana Renée Andersen, der allerede har næste års tema på plads: Det bliver FN's femte verdensmål, der handler om ligestilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce