Annonce
Ikast-Brande

Aktivitetsvogn sætter gang i udendørs lege

Elever på Ejstrupholm Skole flokkes om den nye Aktivitetsvogn med bolde og andre legeredskaber. Vognen medvirker til at få flere elever til at lege ude i middagspausen. Foto: Søren E. Alwan
3. klasser på Ejstrupholm Skole har været kreative og hittede på en vogn fyldt med legeredskaber.
Annonce

Ejstrupholm: Trods mobiltelefoner og computerskærme kan børn stadig godt lide at lege gode gammeldags lege udendørs - også selv om vejret er lidt surt.

Det har de nu bevist på Ejstrupholm Skole, hvor 3. klasserne har været kreative og været med til at opfinde en såkaldt Aktivitetsvogn. Simpelthen en rullende kasse, der er fyldt med alle mulige legeredskaber - sjippetove, hula-hop-ringe, bolde, ketsjere og lignende.

Eleverne i indskoling og mellemtrin skal være udenfor i 10-frikvarteret - men de må selv bestemme, om de vil være ude eller inde i 12-frikvarteret. Og netop i denne tid med surt vejr har det ikke været så fristende at være ude. Men kunne man lokke flere elever til at lege udenfor alligevel?

Det skulle prøves, så da 3. klasserne var i gang med "entreprenørskab" - kort fortalt øvelser i at omsætte gode ideer til handling og prøve noget nyt og ukendt - fandt de på at konstruere en Aktivitetsvogn med legeredskaber.

- I middagspausen må elevene gerne være inde, og det giver en noget tom skolegård specielt i vintermånederne. Opgaven lød derfor: "Hvordan får vi flere elever til at komme ud at lege i 12-frikvarteret? Ved hjælp af brainstorm, tegninger, dialog, skøre og skæve idéer kom de frem til, at de ville lave aktivitetsvognen, og vi fik skrevet ned, hvad der skulle i vognen, fortæller lærer Agnethe Bang Hauberg.

Eleverne spurgte skoleleder Helle Vammen, om de måtte finde nogle gamle bolde og andre ting til at fylde i vognen, og det fik de lov til. Nogle af dem hentede også legeredskaber derhjemme. Eleverne tegnede selv vognen og fik pedellen til at bygge den. De har også gjort reklame for Aktivitetsvognen med plakater og besøg i klasserne.

Det er ikke usandsynligt, at der kommer flere legeredskaber i vognen. Det er muligt, at flere elever har nogle ting og sager derhjemme, der kan bruges. Agnethe Bang Hauberg håber blandt andet, at det lykkes at finde nogle klassiske kæpheste til samlingen.

Hula-hop ringe og andre klassiske legeredskaber er stadig populære blandt eleverne på Ejstrupholm Skole. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce