Annonce
Ikast-Brande

Aktiviteter for ældre holder meget lang pause

Ældre Sagen er nødt til at holde pause med en lang række aktiviteter helt frem til 1. juni, oplyser Hans Jørgen Jensen, der er næstformand i den lokale afdeling af Ældre Sagen. Arkivfoto: Peter Hald
Gåture, havearbejde og kreative projekter er noget af det, der måske kan erstatte de sædvanlige ældre-aktiviteter, der er sat på pause til 1. juni.
Annonce

Nr. Snede: Corona-virussen har sat mange aktiviteter på pause, og det er ikke mindst noget, som de ældre kan mærke.

Således har Ældre Sagen sat alle "fysiske" aktiviteter i bero indtil 1. juni, og på aktivitetscentret Bavnehøj i Nørre Snede er der også lukket ned.

- Fra centralt hold i Ældre Sagen har vi fået besked på, at vi frem til 1. juni skal stoppe alle de aktiviteter, hvor folk mødes. Vi har dog stadig gang i vores telefonven-tjeneste, og man må gerne melde sig som telefonven, siger Hans Jørgen Jensen, der er næstformand i den lokale afdeling af Ældre Sagen.

Han får adskillige meldinger om, at de ældre savner aktiviteterne, men der er ikke andet at gøre indtil videre.

- Ældre er jo en risikogruppe, så vi må helst ikke være sammen. Det man kan gøre selv er at gå ture eller cykle for eksempel - det gør jeg selv meget. Vi har jo pragtfulde områder at vandre i herude. Og det kan også være en god ide at gå i gang med nogle kreative sysler, male billeder eller fotografere, siger Hans Jørgen Jensen.

Havekyndige ældre kunne eventuelt også hjælpe børn og børnebørn med havearbejde. På den måde kan man arbejde udendørs og i god afstand til andre, påpeger Hans Jørgen Jensen, og det kunne måske aflaste forældre, der har travlt med hjemmearbejde.

Annonce

Møder på nettet

På grund af corona-nedlukningerne kan Ældre Sagens bestyrelsesmedlemmer ikke engang holde bestyrelsesmøder. Men foreningen skal jo køre, så Hans Jørgen Jensen siger, at man nu vil sætte gang i nogle online-bestyrelsesmøder:

- Jeg har lige været på online-kursus, og der er jo mange muligheder med online-møder - Skype, Messenger og så videre, påpeger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce