Annonce
Horsens

Aktier til medarbejdere: Kan vi øge incitamentet til at give sig 100 procent?

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape

Vores virksomhed ønsker at skabe noget mere incitament hos vores medarbejdere, så vi er sikre på, at de altid yder 100 procent og varetager virksomhedens interesser.

Virksomheden er et aktieselskab, og vi har hørt, at det er muligt at lave forskellige ordninger med medarbejderne, så de inddrages i virksomheden. Hvordan foregår det?

Svar:

Annonce

Der er flere muligheder for at lave incitamentsordninger med det formål at skabe motivation hos medarbejdere. Når virksomhedens resultater afspejles i medarbejderes løn, ved at en del af aflønningen foregår ved tildeling af aktier, får medarbejderen en øget interesse i, at det går virksomheden godt.

Der er flere muligheder, og her nævnes et par af dem:

Aktieoptioner er, hvor medarbejderen får en ret, men ikke en pligt til på et fremtidigt tidspunkt at købe en mængde eksisterende aktier til en på forhånd fastsat pris. Medarbejderen opnår en gevinst, hvis markedskursen på aktierne overstiger den fastsatte kurs, medarbejderen har ret til at købe aktien til. Medarbejderen kan derefter vælge at beholde aktien eller indløse gevinsten ved at videresælge aktien med det samme.

En lignende løsning er at anvende warrants. En warrant giver medarbejderen en ret, men ikke en pligt, til på et fremtidigt tidspunkt at nytegne en mængde aktier i virksomheden til en på forhånd fastsat pris. Her kan man på samme måde som ved aktieoptioner opnå en gevinst, hvis markedskursen er højere end den kurs, medarbejderen kan tegne aktien til. Forskellen er, at det er en ret til at tegne nye aktier.

Virksomheden kan også anvende medarbejderaktier, hvor man enten forærer medarbejderne aktier i selskabet eller tildeler medarbejderne aktier til favørkurs, hvilket er en kurs, der er lavere end markedskursen. Her erhverves aktierne umiddelbart, modsat ved aktieoptioner og warrants, hvor der gives en ret til senere at erhverve aktier.

Disse ordninger anvendes til at give medarbejderne medejerskab i virksomheden, hvilket kan øge ansvarsfølelsen og skabe ekstra motivation. Det er altid en konkret vurdering, om en incitamentsordning er det rette valg for en virksomhed.


Der er flere muligheder for at lave incitamentsordninger med det formål at skabe motivation hos medarbejdere.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Boligvej lukkes permanent for smutvejstrafik: Kommunen vil tvinge bilisterne ud på de store veje

Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Horsens

Børn helt ned i toårs-alderen blev bedt om at bære mundbind i hestevogn: - Vi kan kun beklage

Sport

Nedtur for OL-guldvinderen: Rindom smed VM-guldet på sidste sejlads

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Horsens For abonnenter

Stressramte Line hylder sin læge: Selvom jeg har kontaktet hende 700 gange, får jeg altid et ordentligt svar

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Horsens

Mistænkt butikstyv havde slet ikke stjålet noget - men da politiet kiggede overvågningen igennem var det en anden sag

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Erhverv For abonnenter

Efter syv magre år har restaurant endelig overskud: Se status fra 20 lokale firmaer i ugens regnskaber

Horsens

Fodgænger trådte direkte ud foran bil og blev ramt

Annonce