Annonce
Erhverv

AH Industries var tæt på at lukke og slukke: Nye visioner og 'nyt' navn baner vejen for fremtiden

AH Industries har været i Horsens i over 50 år med skiftende ejere og navne. Nu ejes firmaet af Euro-Steel, og Ulrich Kronborg er fabrikschef. Foto: Mads Dalegaard
Virksomheden AH Industries har flere gange været tæt på at lukke, men nu er skuden vendt, og derfor er et nyt navn, som skal signalere nye tider, på vej.

Horsens: "Tak for sidst". Sådan lød det overalt i produktionen på AH Industries i Horsens, da fabrikschef Ulrich Kronborg og medejer Michael K. Larsen viste rundt i produktionen.

Forleden var der nemlig fest på AH Industries for alle medarbejderne, og her var der både taler og livemusik med blandt andre Michael Falch. Anledningen var, at AH Industries nu starter et nyt kapitel:

- For to år siden blev Euro-Steel medejer af AH Industries, og for et års tid siden blev Euro-Steel eneejer. Med til historien hører det, at AH Industries har været ejet af en kapitalfond i 13 år, og virksomheden har været tæt på at lukke og slukke. Der har været underskud hvert år i de 13 år, fortæller Michael K. Larsen fra Euro-Steel.

Annonce

Fortid og fremtid

AH Industries leverer primært komponenter til vindmøller og har et tæt samarbejde med Euro-Steel, hvorfor Euro-Steel ikke ønskede, at AH Industries skulle lukke.

Ved festen forleden blev det nye kapitel markeret, og her blev der blandt andet afsløret et nyt navn: The New AH Industries. I løbet af efteråret bliver alle logoer opdateret, så også omverdenen ved, at der sker nye ting og sager i firmaet.

- Vi ønskede at beholde navnet AH Industries, dels fordi der ligger noget stolthed i det, dels af respekt for den tidligere ejer Arne Hougaard. Han var en dygtig mand, der forstod at drive virksomhed, og det var først, da han solgte til en kapitalfond, det begyndte at gå ned ad bakke, forklarer Ulrich Kronborg:

The New AH Industries arbejder med tonstunge emner til vindmøller, eksempelvis et vindmøllenav som dette, der ses bag fabrikschef Ulrich Kronborg. Foto: Mads Dalegaard

- Men samtidig havde vi også et behov for at vise vores kunder og forretningsforbindelser, at vi er et nyt firma.

Vi ønskede at beholde navnet AH Industries, dels fordi der ligger noget stolthed i det, dels af respekt for den tidligere ejer Arne Hougaard.

Ulrich Kronborg, fabrikschef

The New AH Industries har nemlig en lang historie med sig med mere end 50 år på bagen og mange ejere og navne. Det startede som Otto Køhler Maskinfabrik, der blev til PN Erichsen Production, som blev til PNE Steel, der blev til Hokodan, inden firmaet endte som AH Industries - og nu The New AH Industries.

Annonce

Nye investeringer

Firmaet har været igennem sparerunde i administrationen, men til gengæld bliver der opgraderet i produktionen, hvor der lige nu er flere forskellige jobopslag. Og derudover har The New AH Industries også investeret i et nyt CNC-bearbejdningscenter, der kan håndtere emner op til 120 ton.

The New AH industries har investeret i et nyt CNC-bearbejdningscenter, der kan løfte produktionen op i gear. Foto: Mads Dalegaard

- Vi investerer, fordi vores store prioritet er at drive en rentabel forretning og udvikle os. Og når de rigtige muligheder byder sig, vil vi også investere i flere nye maskiner, der skal skifte de nuværende ud, fortæller Ulrich Kronborg.

Virksomheden har 55 medarbejdere i Horsens, ligesom der også er afdelinger i Ribe og i Kina, og for både Ulrich Kronborg og Michael K. Larsen er det vigtigt at tage sig godt af personalet:

- Alle medarbejdere er vigtige i virksomheden. Det er som et hjul, hvor hver medarbejder er et eger. Hvis et eger knækker, bliver hjulet ustabilt. Og det er lige meget, om det er rengøringen eller administrationen. Hvis der ikke er rent, hvilket signal sender det så til resten af medarbejderne, spørger Michael K. Larsen.

Annonce

Holde produktion i Danmark

For ledelsen i The New AH Industri er det derfor også vigtigt at være synlig for medarbejderne og sikre sig, at alle har lyst til at bakke op om virksomhedens ambition og strategi om ansvarlighed, teamwork og at være proaktiv.

- Vores fælles opgave er at gøre os til den foretrukne leverandør. Og det gør vi ved at være førende på kvalitet, pris og levering. Vi skal være en samarbejdspartner, som man kan stole på, siger Michael K. Larsen og fortsætter:

- Der er mange konkurrenter i både ind- og udland, men vi tror på, at vi kan beholde produktionen i Danmark. Vi har verdens dygtigste medarbejdere, og vi har en effektiv, dygtig og ydmyg tilgang til opgaven.

Hos The New AH industries bliver der lavet vindmøllenav, der kan bruges til både de store havvindmøller og møller på land. Foto: Mads Dalegaard
The New AH industries leverer også hovedaksler til vindmøller. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce