Annonce
Sport

AGF-talent har fået hår på brystet i Norge: - Jeg er ikke den søde dreng længere

Alexander Ammitzbøll har det seneste år været udlejet til norske FK Haugesund. Foto: Ole Nielsen
Alexander Ammitzbøll flyttede til Norge akkurat som corona lagde Europa ned. Derfor var han isoleret i månedsvis, men oplevelsen med at være udlejet til FK Haugesund på den norske vestkyst har modnet angriberen, der er klar til at forsøge at bryde igennem i AGF.
Annonce

FODBOLD: Få dage før statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned i marts, pakkede 21-årige Alexander Ammitzbøll en stor sportstaske og drog til Spanien.

Her skulle han møde sine nye, norske holdkammerater fra FK Haugesund, der var på træningslejr. Angriberen var blevet lejet ud fra AGF for 2020.

Resten af Europa fulgte dog hurtigt Danmarks eksempel og lukkede ned i de dage i marts, og derfor ventede der to måneders hjemmekarantæne på århusianeren, da han tog til Norge med sit nye hold.

Det var første gang, han flyttede hjemmefra. Første gang, han så sin nye lejlighed. Masser af tid til at tænke over livet.

- Jeg skulle være for mig selv og træne for mig selv i de første to måneder, fortæller Alexander Ammitzbøll, der nu er vendt tilbage til Fredensvang og AGF.

- Da isolationen var ovre og vi måtte spille kampe igen, var der rigtig mange kampe på kort tid. Så det har været et specielt år.


Det var synd, sidst han var her, at vi ikke fik set mere af ham, fordi han gjorde det rigtig, rigtig godt i de kampe, han spillede.

David Nielsen, cheftræner AGF


Annonce

Den søde dreng blev i Norge

Alexander Ammitzbøll fik debut for AGF helt tilbage i august 2017. Men det var først i 2019, han for alvor fik hul på kampbylden med 12 optrædener i Superligaen. Især i en periode i slutningen af april og maj slog han sit navn fast med tre mål i fire kampe.

I foråret besluttede han og AGF dog, at han som 21-årig havde brug for mere spilletid, og derfør røg han et år til FK Haugesund i den bedste norske række.

- Jeg har lært en del om mig selv og har fået godt med spilletid, så det har alt i alt været et godt ophold. - Det har været godt for mig personligt. Jeg er vokset sindssygt meget og tager bedre ansvar for mig selv nu.

- Jeg har lagt den søde side ved mig væk og gør lidt mere ondt på forsvarsspillerne nu fordi jeg har været ude at stå på egne ben og kæmpet for det hele uden at have en familie at tage hjem til om aftenen - og dén lærdom tager jeg med mig hjem til Aarhus.

Alexander Ammitzbøll

Født: 17. februar 1999

Højde og vægt: 187 cm og 79 kg

Position: Angriber

Kontrakt: Til sommeren 2022 med AGF

Kampe for AGF: 15 (5)

U-landskampe: 2 for Danmark

Karriere: -2016 FC Skanderborg, 2016-2020 AGF, 2020 FK Haugesund (Norge, leje)

Annonce

Alle har godt af den norske vestkyst

Mens Alexander Ammitzbøll har været væk, har AGF solgt Nicklas Helenius, der stod i vejen for talentet som back-up til Patrick Mortensen.

Til gengæld har Superligaklubben lejet Mathias Jørgensen, men cheftræner David Nielsen forsikrer, at han regner med Ammitzbøll.

- Vi skal spille rigtig mange kampe og risikerer at have folk ude i coronaprotokoller, så der er ikke en spiller, der ikke indgår i planerne i foråret.

- Hvis ikke Alexander var kommet tilbage, så havde vi nok beholdt Helenius. Det var synd, sidst han var her, at vi ikke fik set mere af ham, fordi han gjorde det rigtig, rigtig godt i de kampe, han spillede. Men nu har han chancen for at bevise sit værd.

- Han er blevet et år ældre, blevet mere moden og har fået lov til at bo alene på den norske vestkyst - og det plejer ikke at være dårligt for folk, siger David Nielsen.

Træneren ved, hvad han taler om. Han har selv spillet og trænet på den norske vestkyst i flere år for klubberne Brann og Nest-Sotra.

Annonce

Fire mål i 30 kampe

Mens bullitinerne fra norsk fodbold i 2020 konstant fortalte om Kasper Junker og Philip Zinckernagel, der scorede efter behag for FK Bodø/Glimt, så var Alexander Ammitzbølls udbytte mere beskedent.

Angriberen scorede fire mål i 30 kampe for midterklubben FK Haugesund, hvoraf han spillede 14 gange fra start.

Så spilletid fik han rigeligt af, og David Nielsen er glad for dét, han har set af angriberen:

- Jeg har set alle hans kampe. Jeg kender ligaen deroppe og føler, jeg kan sammenligne dén og den danske. Alexander startede godt og har spillet en del kampe som kant på et godt hold. Han kom ind og scorede i den næstsidste kamp, og han gjorde det generelt godt deroppe - og jeg tror, det har gavnet ham.

Annonce

AGF er førsteprioritet

Alexander Ammitzbøll fylder 22 år i februar og har halvandet år tilbage af sin kontrakt med AGF.

I første omgang håber han at bryde igennem for den klub, han kom op igennem ungdomsrækkerne hos.

- Det er et virkelig godt hold, jeg kommer hjem til. Men jeg kender gutterne og jeg kender spillestilen. Så jeg skal bare give den gas og vise, hvad jeg kan.

- Førsteprioriteten er at se om jeg kan slå igennem i AGF. Jeg giver den fuld gas for at se, om jeg kan spille mig tættere og tættere på holdet. Jeg har udviklet nogle af mine spidsfærdigheder. Jeg er blevet bedre i boksen, og det glæder jeg mig til at vise frem.

Alexander Ammitzbøll og AGF tager mandag til Skagen på en mindre træningslejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Hvornår kan jeg blive vaccineret? Hvordan foregår det? Hvad med transport? Få svar på en række spørgsmål om corona-vaccinen

Annonce