Annonce
Østjylland

AGF Kvindefodbold jagter mesterskabsspillet i sin debutsæson

Anders Nim og AGF Kvindefodbold er klar til sæsonens første kamp i Kvindeligaen, hvor de møder FCN på udebane. Foto: Axel Schütt
AGF Kvindefodbold måtte i sommer sige farvel til to af sine største profiler. Det ændrer dog ikke på ambitionerne for debutsæsonen i den bedste fodboldrække. AGF vil med i forårets medaljespil.
Annonce

FODBOLD: I begyndelsen af august måned ruller bolden igen i den bedste kvindelige fodboldrække. Otte hold skal dyste om de seks pladser i forårets mesterskabsspil. Et spil, hvor flere nye navne byder sig til i konkurrencen om at blive landets bedste. AaB er rykket op i rækken, ligesom AGF Kvindefodbold også får sin debut efter de tre Aarhus-klubber VSK Aarhus, Lyseng og AGF tidligere på året meddelte, at de ville indgå et elitesamarbejde på kvindesiden.

Ambitionen for den kommende sæson er at kæmpe sig med i forårets medaljespil. Det nye hold har i sommerpausen måtte sige farvel til to af sine store profiler i Janni Thomsen og Olivia Holdt, men det ændrer ikke på målsætningen for det nye indspark i den bedste række.

Det fortæller cheftræner Anders Nim.

- Det er en ændret trup i forhold til den, som vi stod med i foråret. Vi har sagt farvel til vores eneste landsholdsspiller i Janni Thomsen, som er rejst til Vålerenga, mens Olivia Holdt, der var i periferien af landsholdet, er taget til Hjørring. Til gengæld har vi fået fire spændende talenter til fra Lyseng. Det er fire unge talentfulde spillere, som nu skal til at vænne sig til at være en del af den bedste danske fodboldrække, fortæller Anders Nim og tilføjer, at det vil tage tid før de finder sig til rette.

Annonce

Truppen dækker ind

Skiftet fra ungdom til senior tager ofte halvandet til to år på grund af fysikken og det tempo, der bliver spillet i.

- Men vi er ikke bange for udfordringer. Vi ser det som en god ting og bruger det som en motiverende faktor i hverdagen. VSK Aarhus er stort set den eneste klub herhjemme, der ikke har kontraktfodbold i den bedste række, men sådan har det altid været og derfor er vi vant til, at når nogen træder ud, så er det en ny spiller fra gruppen, der skal ind og udfylde den position. Jeg synes, at vi til træning og i vores første træningskamp har set, at vi har spillerne til at tage over, siger Anders Nim.

Annonce

Højt pres på modstanderen

Han blev i begyndelsen af året ansat som cheftræner i VSK Aarhus og står i front for det nye fælles eliteprojekt i Aarhus. Og selvom det nu hedder AGF Kvindefodbold, så er intentionerne de samme. Hans hold skal fortsætte det arbejde, som det begyndte med i januar måned.

- Vi skal lægge et hårdt pres på vores modstander. Taber vi bolden, så skal vi lægge et hårdt genpres for at få bolden tilbage. Samtidig har vi en ambition om, at vi gerne vil ud og spille fodbold og kontrollere kampene, hvor vi har bolden.

- Det er noget, vi har fokus på i hver eneste træning og det er et udtryk, som vi søger i de kampe, som vi går ind til, siger træneren.

Kvindefodbold, liga

Truppen i AGF Kvindefodbold til den kommende sæson består af følgende navne:

Cecilie Winther Johansen, Christina Beck, Christina Ravn, Emilie Grønnebæk Rhode, Emma Andersen, Hannah Clare Bacon, Kathrine Spanner, Katrine Svane, Katrine Kleven, Maria Denius Nielsen, Mathilde Søjberg, Mathilde Kruse Schultz Madsen, Sofie Obel, Sofie Vendelbo Laursen, Sofie Bloch Jørgensen

Cheftræner: Anders Nim

AGF Kvindefodbold skal i de første fem kampe spille mod:

  • 8/8: FC Nordsjælland - AGF
  • 15/8: AGF - Fortuna Hjørring
  • 19/8: AGF - FC Thy
  • 22/8: AaB - AGF
  • 29/8: AGF Brøndby IF

De seks bedste fra ligaens grundspil kvalificerer sig til forårets mesterskabsspil. De seks hold tager henholdsvis 10, 8, 6, 4 og 2 point med sig over til medaljekampen. Grundspillets nummer et får 10 point med sig.

De to nederst placerede hold i grundspillet, syv og otte, skal møde de fire bedste hold fra 1. division i et kvalifikationsspil om to pladser i ligaen i den næste sæson.

VSK Aarhus vandt bronze i sæsonen 2018/2019. I forårets forkortede udgave af mesterskabsspillet sluttede VSK på sjettepladsen.

Han forventer at have 19-20 spillere til sin disposition i truppen, og selvom der er en del unge, så har han en forventning om, at århusianerne kan gøre sig gældende.

Maria Denius (grøn trøje) og holdkammeraterne skal i efteråret forsøge at sikre sig en plads i top seks og dermed indløse billet til forårets medaljespil. Foto: Axel Schütt

- Jeg er relativ ny i kvindefodbold, men når jeg taler med mine kolleger, så er der en klar forventning om, at det bliver den tætteste liga i mange år. Det bliver ikke som tidligere, hvor det nærmest har været et parløb mellem to klubber i toppen. Der er flere klubber, som byder sig til og forskellen på nummer otte og et er ikke så stor længere, siger Anders Nim.

Annonce

Lokale spillere

Han kunne snildt have haft et par internationale navne i truppen, hvis det var intentionen med AGF Kvindefodbold. Det nye fodboldprojekt har fået telefonen til at kime fra udenlandske agenter, som gerne ville tilbyde nye navne.

- Vi har en ide om, at det her gerne skal være et Aarhus-projekt med lokale spillere. Samtidig har vi en økonomi, der også skal følge med, og selvom vi nu hedder AGF, så har det ikke multipliceret vores budget flere gange. Det er stort set de samme navne, som udgjorde vores trup i foråret. Det er en ung trup, som vi har stor tiltro til og gerne vil arbejde med. I takt med, at de får flere kampe i bæltet, så tror vi også, at vi indenfor et år eller to kan komme med i den sjove ende af tabellen. Det kræver selvfølgelig, at vi også bliver i stand til at holde på vores bedste og ikke må give dem gratis væk, som det er sket denne sommer, siger træneren.


Vi har en ide om, at det her gerne skal være et Aarhus-projekt med lokale spillere. Samtidig har vi en økonomi, der også skal følge med, og selvom vi nu hedder AGF, så har det ikke multipliceret vores budget flere gange.

Anders Nim


AGF Kvindefodbold spiller sin første turneringskamp i Kvindeligaen mod FC Nordsjælland lørdag 8. august. Første hjemmekamp bliver i den efterfølgende runde, hvor holdet tager imod de regerende mestre fra Fortuna Hjørring på Ceres Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Annonce