Annonce
Sport

AGF-chef lykkelig over at slippe med smalt nederlag: - Stort set alt, hvad der kunne gå galt, gik galt

AGFs Cheftræner David Nielsen på vej ud i pausen i superligakampen mellem FC København - AGF i Parken, mandag den 3 maj 2021. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Torsdag aften skulle der et selvmål til for AGF for at komme på måltavlen i Nordirland. Et selvmål som David Nielsen efterfølgende priste sig lykkelig for, for i følge århusianernes cheftræner kunne det sagtens være endt med et større nederlag i en kamp, hvor stort set alt gik galt for AGF.

FODBOLD: Med ti minutter tilbage af torsdagens Conference League kvalkamp mod Larne, så det temmelig skidt ud for AGF.

Nede 2-0 og uden at skabe skyggen af en stor chance. Ud at det blå fik David Nielsens mandskab noget af en livline, da nordirernes målmand, skotske Rohan Ferguson, vippede et ellers harmløst indlæg Alexander Ammitzbøll ind i eget net.

Og den scoring gør i følge cheftræner David Nielsen en verden til forskel for århusianerne, der nu i det mindste kan fremtvinge forlænget spilletid med en etmålssejr på Ceres Park.

Annonce

- Det var sådan en aften, hvor vi kunne have tabt større end det, og jeg er lykkelige med, at vi slap herfra med 2-1, for stort set alt det, der kunne gå galt, gik galt for os, kommer det fra David Nielsen.

Lidelse efter chokstart

Der var end ikke spillet fem minutter af opgøret på Inver Park i Nordirland, før hjemmeholdet havde bragt sig på sejrskurs. Et kikset forsvar af en dødbold resulterede i en nem scoring for nordirernes farligste mand, David McDaid. Og den hurtige scoring satte sit præg.

- Vi kommer jo bagud, og så bliver det bare stressfuldt. Det er klart, at vi møder et hold, der er et stærkt duelhold, og vi har problemer med at få spillet hurtigt nok og alt muligt. Men alt sammen stammer fra, at vi stresser os selv ved at indkassere et hurtigt mål i kampen, og så bliver det bare én lang lidelse derfra, konstaterer David Nielsen.

Der blev forsøgt med en række udskiftninger, og serbiske Milan Jevtovic blev pillet ud allerede efter 38 minutters spil. En udskiftning der var en direkte reaktion på kampens gang.

- Vores hold fungerede ikke, så vi måtte gøre noget andet.

- Vi manglede lidt speed. Lidt speed og power inde centralt, og lidt teknik, så vi ville gerne have Søren Tengstedt ind, så vi kunne finde ham i mellemrummet, og så fik vi lidt mere fart ude på kanten med Albert Grønbæk, så det var egentlig tanken bag det, lyder det fra AGF-cheftræner David Nielsen.

Annonce

Tager ansvaret på sig

Forud for kampen var Larne blevet beskrevet som lidt af et klassisk britisk hold, men det var et boldbesiddende mandskab, der mødte århusianerne torsdag aften i Nordirland. En spillestil der var en blandt flere overraskelser.

- Altså, der er jo mange ting at blive overrasket over. Vi bliver også overrasket af, at banen er seks meter smallere, end målene siger, og at vi spiller på en tør bane, der ikke vandes, så der er mange ting, som vi selvfølgelig må justere på, når vi kommer her, siger manager David Nielsen.


Vi får stabiliseret tingene lidt i anden halvleg og får lidt mere kontrol på tingene. Og så er vi selvfølgelig sindssygt heldige med, at vi får scoret et mål, som jo giver os mulighed for at gå ud og trykke til og lave en god plan til returopgøret.

David Nielsen, cheftræner i AGF


Smal og tør bane uagtet, lægger David Nielsen dog ikke skjul på, hvem der til syvende og sidste står med ansvaret for nederlaget i den nordirske havneby.

- Men det skal jo ikke være undskyldninger, for præstationen var bare ikke god nok, og det er mit ansvar. Holdet var ikke klar til at spille kamp, og det der der kun én, der har ansvar for, og det er mig. Så det er egentlig meget let at evaluere på, fortæller David Nielsen.

Annonce

Kaotisk med flere skader

Også århusianernes venstrekant Jon Dagur Thorsteinsson måtte ligesom Milan Jevtovic lade sig udskifte. For islændingen var der dog tale om en skade, der blot gjorde kampen til en endnu mere rodet affære for AGF.

- Vi skal jo prøve at finde den rigtig balance. Og vi får også lidt skader undervejs, der gør, at det bliver meget kaotisk, og vi må skifte rundt og alt muligt, så der var mange ting, der gik galt i aften, påpeger David Nielsen.

Også Frederik Tingager blev skiftet ud i kampens løb og kunne efterfølgende ses med is om knæet. Gift Links var ligeledes rejst med til Nordirland, men var end ikke i kamptruppen torsdag. Men på spørgsmålet om, hvor dyr kampen var for AGF i forhold til skadessituationen var svaret kort og godt fra AGF-cheftræneren.

- Stort set alt, hvad der kunne gå galt, gik galt.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Hun vil inspirere til flere kulører i boligen: I ny butik på Bjerrevej kan man hente gode ideer

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce