Annonce
Østjylland

AGF hylder klubbens historie med speciel trøje: Her er historien bag

AGF spiller i stribet på søndag, når klubben hylder historien. Foto: AGF.dk
Søndag eftermiddag spiller AGF i stribet, når de møde FC Midtjylland i Superligaen.
Annonce

AARHUS: Til søndagens kamp mod FC Midtjylland vil AGF være iklædt en helt speciel trøje. Normalt er det OB, der går under navnet 'de stribede', men søndag vil 'de hviide' fra Fredensvang for en stund overtage det navn.

Superligaholdet stiller nemlig op i en helt speciel trøje, som er lig klubbens allerførste klubdragt fra 1904. Søndagens trøje er en del af fejringen af AGFs 140 års fødselsdag, som man har fejret i løbet af året.

- I 1904 fik AGF sin første klubdragt, der bestod af en blå- og hvid-stribet trøje, sorte shorts og sorte strømper. Den genopstår nu, så vi kan markere vores fødselsdag. Og det er en rigtig fin kopi, som Hummel har lavet med lange ærmer, krave og en lille knap i kraven, som man også havde dengang, siger Ole Hall, der er sportslig administrator og klubhistoriker i AGF, til klubbens hjemmeside.


I 1904 fik AGF sin første klubdragt, der bestod af en blå- og hvid-stribet trøje, sorte shorts og sorte strømper.

Ole Hall


AGF skriver, at det ikke bare er trøjen, der bliver tro mod historien. Holdet vil også stille op i sorte shorts og strømper, som var en del af den gamle klubdragt. Samtidig vil spillernes numre gå fra 1 til 11. Nøjagtigt som dengang.

- Vi håber, trøjen bringer lykke på søndag. Ligesom dengang i 1908 og 1909, hvor vi vandt det jyske mesterskab for første gang i den trøje, som vi stiller op i igen på søndag, siger Ole Hall.

Den specielle trøje kan købes på AGFs onlineshop og i Fanshoppen ved Ceres Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce