Annonce
Brædstrup

Aftentur til Træden Kirke og kirkesti

Udsigten fra Tyrebakken til Træden Skov er blot ét af mange smukke kig, der er på turen på den genfundne kirkesti rundt om Træden. Arkivfoto: Morten Pape

Træden: Den middelalderlige Træden Kirke er omdrejningspunktet, når Brædstrup Borger- og Turistforening inviterer på aftentur torsdag 20. juni.

Ud over et besøg i kirken, på kirkegården og i det nye sognehus kommer deltagerne på en rundtur i det kuperede terræn ad den genfundne kirkesti, som blev indviet sidste år, for at ende i Træden by.

Den genfundne kirkesti følger et flere århundrede gammelt spor, som går tilbage til middelalderen. I nyere tid har kirkestien været meget brugt af Træden Valgmenighed i perioden 1920-1979, da medlemmerne af valgmenigheden brugte ruten til at komme til Vestbirk Højskole.

Langs kirkestien er der opsat informationstavler og QR-koder, hvor man kan læse om kirkestien, geologien i området omkring Gudenådalen, områdets gravhøje, transformatortårnet samt Smedekæret og Tyrebakken.

Guide på turen er historiefortæller Karen Bækbøl. Arrangementet foregår torsdag 20. juni klokken 19-21. Mødestedet er Træden Kirke, Trimmelbanken 3 i Træden. Arrangementet er åben for alle, og det er gratis at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

21-årig til politiet: "Fucking spassere"

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce