Annonce
Horsens

Aftenhyggen er reddet: Snolderbutik bringer bland selv-slikket ud

Slikhuset på Søndergade i Horsens bringer i disse corona-dage slik ud i kilovis, og det er nødvendigt, hvis huslejen skal betales til tiden. Foto: Søren E. Alwan
Slikhuset på Søndergade i Horsens har lidt hårdt under gågaderenoveringen og senest corona-nedlukningen. De tilbyder nu at køre ud med færdige blandinger.
Annonce

Horsens: Udbringning af mad behøver ikke stoppe ved pizza, burger og sushi. I Slikhuset på gågaden i Horsens er det for tiden ikke muligt for kunderne at blande slikket selv, men i stedet kan de bestille en pose på mindst et kilo, og så bliver det leveret til dem.

- Det er faktisk en idé, vi har arbejdet på siden i sommer, men vi har ikke fået gjort det klar i forhold til bestilling på vores hjemmeside. Nu kom coronavirussen så, og derfor har vi valgt, at man kan bestille hos os via Facebook eller ved at ringe, siger indehaver Sevki Yucelbas.

Slikhuset harlavet fem færdigblandede pakker - blandt andet en med kundernes favoritter, et miks af chokolade og en sukkerfri udgave - men der er også mulighed for at bestille sin egen blanding, hvis man kender sit slik. En hjemmeside-løsning er desuden på vej.

- Vi har faktisk vejet hvert enkelt stykke slik, så kunderne vil kunne sammensætte deres favoritter og få udregnet en gram-pris. Der er 264 varianter i systemet indtil videre, men vi har 500 forskellige slags slik, der skal ind i systemet, siger Sevki Yucelbas.

Vi har mistet op mod 60 procent af omsætningen under renoveringen, og de seneste to-tre måneder er vi kun blev holdt oppe af, at folk har købt fredagsslik, men nu er det næsten også væk.

Sevki Yucelbas, indehaver af Slikhuset

Annonce

Først gågaderenovering, så corona

For Slikhuset kommer coronavirussen på det måske værst tænkelige tidspunkt. Butikken har nemlig som så mange andre på gågaden været hårdt plaget af renoveringen, som i det seneste halve års tid er foregået lige ude foran indgangen.

- Vi har mistet op mod 60 procent af omsætningen under renoveringen, og de sidste to-tre måneder er vi kun blevet holdt oppe af, at folk har købt fredagsslik, men nu er det næsten også væk, siger Sevki Yucelbas, der indtil videre har haft mellem fem og 10 bestillinger om dagen på snoller ud af huset - primært fra faste kunder, som støtter butikken gennem de hårde tider.

Annonce

Kan ende med lukning

Statens hjælpepakker kan sandsynligvis hjælpe Slikhuset med en økonomisk kompensation, men det ved Sevki Yucelbas endnu ikke, og han forventer, at det både tager tid og vil kræve en del papirarbejde, før han kender svaret på det.

Er der ingen hjælp at hente - og kommer der ikke mere gang i butikken - er den her nok ikke om nogle måneder.

- Nej, så ender vi nok med at lukke. Udbringningen skal gerne dække alle de faste udgifter, og så bider vi i det sure æble i forhold til lønningerne. Det væsentlige er at få dækket butikkens husleje, men på et tidspunkt kommer der også en husleje derhjemme, hvor der samtidig er en familie, som skal have mad på bordet, siger slikbutik-indehaveren om udsigten til en længerevarende lukning.

De mest populære stykker slik hos kunderne er Haribos sommerfugle, center-chokoladerne og lys mælkechokolade i stil med det, man kender fra julekalendere. - Vi får sure kunder, hvis vi løber tør for dem, så der køber vi nok seks kasser af dem for hver en-to kasser af noget af det andet, siger Sevki Yucelbas. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Blander kun selv

Imens holder han hovedet oppe ved at blande slik til kunderne.

- Det er ikke ulovligt for os at have åbent for kunder, men efter myndighedernes udmeldinger har vi valgt, at man ikke selv kan komme og blande slikket. Vi siger også nej, hvis folk kommer forbi og spørger. Jeg blander slikket på bestilling og kører ud med det, og ellers kan man komme og hente sin pose mellem klokken 18 og 22, siger Sevki Yucelbas.

På hsfo.dk har Folkebladet samlet et overblik over takeaway-mulighederne i 8700 Horsens. Søg efter "støt dit lokale spisested" på hjemmesiden. Der ligger også oversigter over Odder Kommune og Hedensted Kommune.

Man kan både få blandet sin egen pose eller vælge en af færdigpakkerne, hvor der som eksempel er en husets favorit og en sukkerfri udgave. Foto: Søren E. Alwan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ung butikstyv stjal for 35 kr.

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce