Annonce
Horsens

Aftenhyggen er reddet: Snolderbutik bringer bland selv-slikket ud

Slikhuset på Søndergade i Horsens bringer i disse corona-dage slik ud i kilovis, og det er nødvendigt, hvis huslejen skal betales til tiden. Foto: Søren E. Alwan
Slikhuset på Søndergade i Horsens har lidt hårdt under gågaderenoveringen og senest corona-nedlukningen. De tilbyder nu at køre ud med færdige blandinger.

Horsens: Udbringning af mad behøver ikke stoppe ved pizza, burger og sushi. I Slikhuset på gågaden i Horsens er det for tiden ikke muligt for kunderne at blande slikket selv, men i stedet kan de bestille en pose på mindst et kilo, og så bliver det leveret til dem.

- Det er faktisk en idé, vi har arbejdet på siden i sommer, men vi har ikke fået gjort det klar i forhold til bestilling på vores hjemmeside. Nu kom coronavirussen så, og derfor har vi valgt, at man kan bestille hos os via Facebook eller ved at ringe, siger indehaver Sevki Yucelbas.

Slikhuset harlavet fem færdigblandede pakker - blandt andet en med kundernes favoritter, et miks af chokolade og en sukkerfri udgave - men der er også mulighed for at bestille sin egen blanding, hvis man kender sit slik. En hjemmeside-løsning er desuden på vej.

- Vi har faktisk vejet hvert enkelt stykke slik, så kunderne vil kunne sammensætte deres favoritter og få udregnet en gram-pris. Der er 264 varianter i systemet indtil videre, men vi har 500 forskellige slags slik, der skal ind i systemet, siger Sevki Yucelbas.

Annonce

Vi har mistet op mod 60 procent af omsætningen under renoveringen, og de seneste to-tre måneder er vi kun blev holdt oppe af, at folk har købt fredagsslik, men nu er det næsten også væk.

Sevki Yucelbas, indehaver af Slikhuset

Først gågaderenovering, så corona

For Slikhuset kommer coronavirussen på det måske værst tænkelige tidspunkt. Butikken har nemlig som så mange andre på gågaden været hårdt plaget af renoveringen, som i det seneste halve års tid er foregået lige ude foran indgangen.

- Vi har mistet op mod 60 procent af omsætningen under renoveringen, og de sidste to-tre måneder er vi kun blevet holdt oppe af, at folk har købt fredagsslik, men nu er det næsten også væk, siger Sevki Yucelbas, der indtil videre har haft mellem fem og 10 bestillinger om dagen på snoller ud af huset - primært fra faste kunder, som støtter butikken gennem de hårde tider.

Kan ende med lukning

Statens hjælpepakker kan sandsynligvis hjælpe Slikhuset med en økonomisk kompensation, men det ved Sevki Yucelbas endnu ikke, og han forventer, at det både tager tid og vil kræve en del papirarbejde, før han kender svaret på det.

Er der ingen hjælp at hente - og kommer der ikke mere gang i butikken - er den her nok ikke om nogle måneder.

- Nej, så ender vi nok med at lukke. Udbringningen skal gerne dække alle de faste udgifter, og så bider vi i det sure æble i forhold til lønningerne. Det væsentlige er at få dækket butikkens husleje, men på et tidspunkt kommer der også en husleje derhjemme, hvor der samtidig er en familie, som skal have mad på bordet, siger slikbutik-indehaveren om udsigten til en længerevarende lukning.

De mest populære stykker slik hos kunderne er Haribos sommerfugle, center-chokoladerne og lys mælkechokolade i stil med det, man kender fra julekalendere. - Vi får sure kunder, hvis vi løber tør for dem, så der køber vi nok seks kasser af dem for hver en-to kasser af noget af det andet, siger Sevki Yucelbas. Foto: Søren E. Alwan

Blander kun selv

Imens holder han hovedet oppe ved at blande slik til kunderne.

- Det er ikke ulovligt for os at have åbent for kunder, men efter myndighedernes udmeldinger har vi valgt, at man ikke selv kan komme og blande slikket. Vi siger også nej, hvis folk kommer forbi og spørger. Jeg blander slikket på bestilling og kører ud med det, og ellers kan man komme og hente sin pose mellem klokken 18 og 22, siger Sevki Yucelbas.

På hsfo.dk har Folkebladet samlet et overblik over takeaway-mulighederne i 8700 Horsens. Søg efter "støt dit lokale spisested" på hjemmesiden. Der ligger også oversigter over Odder Kommune og Hedensted Kommune.

Man kan både få blandet sin egen pose eller vælge en af færdigpakkerne, hvor der som eksempel er en husets favorit og en sukkerfri udgave. Foto: Søren E. Alwan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce